Çapanoğlu Büyük Cami'nin çevre düzenlemesi törenle başladı

Yozgat Belediyesi'nin 2010 yılı projeleri içerisinde yer alan Büyük Cami ve Çevresini düzenleme projesinin temeli törenle atıldı.

Törende konuşan Y

Yozgat Belediyesi'nin 2010 yılı projeleri içerisinde yer alan Büyük Cami ve Çevresini düzenleme projesinin temeli törenle atıldı.

Törende konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat'ta her alanda büyük gelişmeler yaşandığını ifade ederek, "Az önce çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği Yozgat –Yıldızeli-Sivas hızlı tren demiryolu inşaat çalışmalarını inceledik. İlimizde de belediyemiz maddi imkansızlıklara rağmen projeler üretip çalışmalar yapmaktadır. 2023 yılında 'Yozgat nerede olmalı şehircilik nasıl olmalı' dediğimizde, meydanları, parkları, mesire yerleri olan, altyapısını bitirmiş modern bir şehir olmalıdır' dedik. İnşallah bu projeden sonra Nohutlu Tepesi Projesi, Kirazlı Göleti çevresi projesi bitecek. Vatandaşlarımız dışarıdan gelen misafirleri ile Yozgat'ın bu güzel yerlerini gezerek zevk alacaklar. Beni ziyarete gelen konuklarıma ilde nereleri görmemiz gerekir dediklerinde ilk söylediğim tarihi Çapanoğlu Büyük Camii diyorum. Çünkü mimari yapısı itibari ile gerçekten görülmeye değer bir zenginliğimizdir. Çapanoğlu Büyük Camii çevresi projesinin ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Başer de sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneğini sergilediklerini belirterek, "Göreve geldiğimiz günden itibaren yaşanılabilir bir Yozgat için imkansızlıkların arkasına sığınmadan yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Çapanoğlu Büyük Cami projesinin uzun zamandır gündemlerinde olduğunu dile getiren Başer, projenin 16 Ocak 2010 tarihinde 689 bin TL'ye ihalesinin yapıldığını, 31 Aralık 2010'da bitirilmesinin planlandığını ifade etti.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, büyük caminin restorasyonunun tamamlanmasından sonra şimdi de belediye tarafından çevre düzenlemesinin yapıldığını ifade ederek, "Türkiye genelindeki AK Partili belediyelerimiz yaptığı başarılı çalışmaları vatandaşlar tarafından takdirle karşılanmakta. Yozgat belediye başkanımız imkansızlıkların, mazeretlerin arkasına sığınmadan halkına en iyi en güzel hizmet verebilmek için çalışmaktadır." şeklinde konuştu.Daha sonra dualar eşliğinde kurban kesilerek Çapanoğlu Büyük Cami'nin Çevre Düzenlemesi Projesi'nin temeli atıldı.

Temel atma törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, Ak Parti İl Başkanı Av. Yusuf Başer, Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, PMYO müdürü Yunus Çetin, daire müdürleri, il genel meclis ve belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.