Ziraat Türkiye Kupası'nı Trabzonspor, gönüllerin kupasını da Şanlıurfa aldı

Şanlıurfa ilk defa bir final maçına ev sahipliği yaptı. Şanlıurfa halkı ve futbol camiasının maç öncesi endişeleri maç sonunda sevince döndü. Şanlıurf

Şanlıurfa ilk defa bir final maçına ev sahipliği yaptı. Şanlıurfa halkı ve futbol camiasının maç öncesi endişeleri maç sonunda sevince döndü. Şanlıurfa sivil toplum kuruluşları Şanlıurfa'nın bu organizasyondan anlının akıyla çıktığına inanıyor.

Maç öncesindeki endişelerin maç sonrasında sevince dönüştüğü belirtilirken, final maçında hiç bir olayın yaşanmaması ve şehirde adeta bayram havasının gözlenmesi Şanlıurfa halkının da mutlu olmasına neden oldu. Sporcular olası bir gerginlik için endişeliyken Şanlıurfalılar hak ettikleri gibi misafirleri ağırlayamamanın endişesini taşıyordu.

Maç sonucunda her karede sevinç vardı. Şanlıurfa, bordo - mavi ve sarı - lacivert puşilerle renk cümbüşüne döndü. Maç sonrası büyük organisazyonu değerlendiren sivil toplum kuruluşları dev maç için tam not verdi. İşadamları, önyargıların kırıldığına dikkat çekerken kültürel dernek yöneticileri, misafirlerin pozitif duygularla ili terk etmesine vurgu yaptı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Osman Baysal, medeniyetlerin buluştuğu şehir Şanlıurfa'nın, maç dolayısıyla son yılların en hareketli günlerini yaşadığını belirterek kupa finalinin bir diğer galibinin de Şanlıurfa olduğunu söyledi.

ŞUTSO Başkan Vekili Baysal, Futbol Federasyonu'nun, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin GAP Arena Stadı'nda oynanması karanı almasıyla birlikte Şanlıurfa esnafının bir hafta boyunca yüzünün güldüğünü aktardı.

Yalnızca havaalanına son birkaç gün içerisinde 30 uçağın iniş kalkış yaptığını dile getiren ŞUTSO Başkan Vekili Baysal, Türk Hava Yolları'nın 12 tane ekstra sefer de koyduğunu ve 4 tanede özel uçağın iniş kalkış yaptığını ifade etti. Şanlıurfa'ya binlerce taraftarın da maç için 100'lerce otobüsle geldiğini vurgulayan ŞUTSO Başkan Vekili Baysal, bu hareketliliğin Şanlıurfa ekonomisine büyük katkı sağladığını dile getirdi. Otellerin dolup taştığını restoranların ihtiyacın üstünde hizmet vermesinin esnafı sevindirdiğini belirten ŞUTSO Başkan Vekili Baysal bütün bunların ötesinde turizm açısından final maçını Şanlıurfa'nın kazandığının altını çizdi.

Maç öncesi, maç esnasında ve maç sonrasında hiçbir taşkınlığın yaşanmamasının Şanlıurfa adına sevindirici olduğuna dikkat çeken ŞUTSO Başkan Vekili Baysal, "Bu finalin galibi Trabzonspor olsa da asıl galibi Şanlıurfa oldu. Çünkü bugün birer taraftar olarak kente gelenler, önümüzdeki günlerde Şanlıurfa'ya aileleriyle gelecek. Kupa finalinin Şanlıurfa'ya turizm açısından büyük katkısı oldu. Şanlıurfa ekonomisini turizmle de büyütecek. Kültürün merkezi Şanlıurfa ayrıca sosyal diyaloğun adresi oldu. Şehir dışından gelen taraftarlar bunu gördü ve yaşadı. Maçta küfrün olmaması her hangi bir taşkınlığın olmaması Şanlıurfa'nın manevi atmosferiyle de çok güzel örtüştüğüne inanıyorum." dedi.

FİNAL MAÇININ MADDİ GETİRİSİNDEN ÇOK ÖNYARGILARIN KIRILMASI KAZANÇ OLDU

Maç öncesi tedirginliğin gereksiz olduğunu maç sonucunda bütün tarafların gördüğünü dile getiren Şanlıurfa Genç İş Adamaları Derneği (ŞUGİAD) Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, maç sonrasında Şanlıurfa turizminin daha da hareketleneceği belirterek, şunları söyledi;

"Kupa finalinin Şanlıurfa'da oynanması son derece önemliydi. İlk etapta takımlarımız maçın Şanlıurfa'da oynanmasında biraz tedirginlik göstermiş olsalar da seyircisiyle, futbolcusuyla, yöneticisiyle bu sınavı başarılı bir şekilde verdik. Her iki takımın Şanlıurfa'ya gelmesi taraftarlarının buralara akın etmesi turizm ve tanıtım açısından son derece önemli bir olay. Bundan sonra ilimizde turizm anlamında hareketliliğin olmasını bekliyoruz."

Maçın ticari hareketliliğinden çok önyargıların kırılmasına neden olduğunu vurgulayan Öksözoğlu, "Maçın burada oynanması Şanlıurfa'nın ticari açıdan hareketlilik kazanmasından öte Şanlıurfa'ya ve bölgeye karşı önyargılar yıkıldı. Bu en büyük kazançtır. Son 3-5 günde il dışından gelen misafirler memleketimizi gezip görme imkanı buldular. Şehre gelen insan sayısını göz önüne alırsak ve her gelenin gidip memleketinde 3-5 kişiye anlatması turizmimiz için çok önemli. Hemşehrilerimiz de gereği gibi misafirlerini ağırladıklarını düşünüyorum." diye konuştu.

Müstakil Sanayici ve İşadamaları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Haluk Akçal ise organizasyonların devam etmesini istedi. Şanlıurfa'da ulaşım imkanlarının gelişmiş olduğunu ifade eden Akçal, 30 bin kişilik stadının da olmasına dikkat çekti.

Maçı kazananın Şanlıurfa olduğunu dile getiren Akçal, bu maçtan sonra herkesin gezi programında Şanlıurfa'nın da yer alacağını kaydederek, "Kupa maçının galibi Trabzonspor olsa da kazanan Şanlıurfa şehri oldu. Çünkü aylarca gelebilecek turizmciyi bir haftada çektik. Hiç kimsenin burnu kanamadan final maçına gelenler memnun ayrıldı. Ben inanıyorum ki buraya ilk kez gelen insanlar bundan sonraki gezi programlarına Şanlıurfa'yı da koyacaklardır." ifadelerine yer verdi.

Gürbağ AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Bağıban da maçın Şanlıurfa'da oynanmasını başbakanın hediyesi olarak kabul etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini sunan Bağıban, misafirleri iyi bir şekilde ağırlayan Şanlıurfa halkına da minnettar olduğunu ifade etti.

Halkın maçı başbakanın hediyesi olarak gördüğünü ve ona göre hareket ettiklerini anlatan Bağıban, maçın Doğu-Batı kaynaşmasına da büyük katkı sağladığın sözlerine ekledi.