Kick Boks dünya şampiyonları, öğrencilere kendilerini koruma teknikleri gösterildi

Kick Boks ve Muay Thai dünya şampiyonu sporcuları, ilköğretim okulu öğrencilerine kendilerine yapılacak herhangi bir müdahalede basit birkaç hareket y

Kick Boks ve Muay Thai dünya şampiyonu sporcuları, ilköğretim okulu öğrencilerine kendilerine yapılacak herhangi bir müdahalede basit birkaç hareket yaparak korunma tekniklerini gösterdi.

Burhan Dinçbal İlköğretim Okulu öğrencileri, Teakwondo Milli Takım Antrenörü Orhan Özaktı ile birlikte şampiyon öğrencilerinin gösterilerini izledi. Gösteri sonrasında, ilköğretim öğrencilerine, öğretmenlerin ve velilere çanta çalma sırasında, tacizde bulunulduğunda ya da kötü niyetli olarak fiziki temasta bulunanlara karşı kendilerini koruyabilecekleri hareketleri gösterdi. Daha sonra, öğrenciler ve veliler uygulamalı olarak bu hareketleri tekrarladı.

Burhan Dinçbal İlköğretim Okulu bahçesindeki program çerçevesinde Milli Takım Antrenörü Orhan Özaktı ile Muay Thai Dünya Şampiyonu Kiraz Şahin gösteri yaptı. Gösterinin ardından Orhan Özaktı, sporcularıyla birlikte uygulamalı olarak kapkaç, taciz, herhangi bir saldırı anında öğrencilerin ilk anda yapacakları müdahale ile saldırgandan nasıl korunacaklarını anlattı.

Özaktı, saldırganın karşı taraftan ilk anda gelecek yerinde müdahale ile yapacağı işten vazgeçeceğini belirterek, çantayı çalmak isteyen birisine elin tersi ile atılacak yumruğun onu şaşırtacağına işaret etti.

Daha sonra öğrenciler, veliler arasında gönüllü olanlar alınarak gösterilen uygulamalar onlara da yaptırıldı. Program sonrası konuşan Okul Müdürü Salih Erdoğan, yapılan etkinlikte amaçlarının sporu çocuklara sevdirmek, sportif faaliyetlerde bulunmaları adına öncülük yapmak olduğunu belirtti.

Erdoğan, Orhan Özaktı ve dünya şampiyonlarına teşekkür ederek, "Burada kısa bir gösterinin yanı sıra saldırı anında öğrencilerimizin kendilerini ilk anda koruma adına yapabilecekleri tekniklerden bahsetti ve uyguladılar" dedi.

Orhan Özaktı, yer yer okullarda ve değişik programlarda sporcuları ile birlikte etkinliklere katıldıklarını belirterek, "Amacımız uzak doğu sporunu çocuklarımıza sevdirmek. Çocuklarımızın bir sportif faaliyet içerisinde olup hayatlarında da başarılı bir grafik çizmelerini sağlamak. Bugün uzak doğu sporlarını yapan Kayserili gençlerimiz dünya şampiyonlukları elde etti. Bizde gurur duyuyoruz" dedi.

Özaktı, okuldaki gösteri ile birlikte öğrencilere, velilere ve öğretmenlere sokakta iken olası bir saldırıya karşı ilk müdahale olarak neler yapacaklarını gösterdiklerini söyledi.

Özaktı, bu ilk müdahalenin saldırganı vazgeçirici olduğunu belirterek, "En azından çocuklarımız kendilerini koruma adına bu teknikleri öğreniyorlar. Biz bazı okullarımızın talepleri üzerine bu etkinliğimizi ara ara devam ettirerek eğitim veriyoruz." diye konuştu.