Isparta Müzesi'nde Roma dönemine ait eserlere koruma yapılacak

Isparta Müze Müdürlüğü Arkeoloji Müzesi'ndeki metal eserlerle ilgili bakım çalışması başlatıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Erken Tunç

Isparta Müze Müdürlüğü Arkeoloji Müzesi'ndeki metal eserlerle ilgili bakım çalışması başlatıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Erken Tunç ve Roma dönemi arasındaki zaman dilimine ait bronz bazı eserler üzerinde konservasyon (koruma) çalışmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bu nedenle konuya ilişkin olarak Ankara Üniversitesi Başkent Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ile gerekli yazışmaların yapıldığını belirten Kılıç, "Metal eserlerin koruma ve onarım uygulamaları gönüllülük esasına göre ücretsiz olarak yapılacak. Eser üzerinde yapılan restorasyon ve konservasyon uygulamalarının teknik yönden analizleri de yapılacaktır. Bu nedenle Erken Tunç Dönemi ile Roma Dönemi arasındaki zaman dilimine tarihlenen, eserler için Bakanlığımız Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünden onay almıştır." dedi.

Ankara Üniversitesi Başkent Meslek Yüksekokulu uzmanları tarafından eserler üzerinde çalışma başlatıldığını ifade eden Kılınç, çalışmaların tamamlanmasının ardından metal eserlerin sergilenmesi konusunda bir bölüm oluşturulacağını kaydetti.