Doğu Akdeniz Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Kahramanmaraş'ta 2. Doğu Akdeniz Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı. 135 firmanın katıldığı fuarın, ilin tanıtımına da katkı sağlaması bekleniyor.

Kahramanmaraş'ta 2. Doğu Akdeniz Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı. 135 firmanın katıldığı fuarın, ilin tanıtımına da katkı sağlaması bekleniyor. Fuarın açılışı KAFUM'da düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan, geçen sene ilki organize edilen fuarın ikincisinin düzenlenmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. Erdoğan, Kahramanmaraş'tan 60, diğer illerden de 75 olmak üzere toplam 135 katılımcı firmanın yer aldığı fuarın ilgi görmesini beklediklerini ifade etti.

Kahramanmaraş Tarım İl Müdürü Mehmet Gündoğdu da konuşmasında ilin tarım potansiyeline değindi. Gündoğdu, fuarın bu noktadaki potansiyelin ortaya çıkması ve kaliteli ürün üretilmesi yönünde katkılarının bulunması temennisini dile getirdi. Fuar merkezinin işlevine vurgu yapan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını kaydederek, fuarda emeği geçenlere teşekkür etti. Son olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Vali Vekili Volkan Barış Göçmez de Valilik olarak tarım ve hayvancılığın, çalışmalarında hep öncelik olduğunu belirtti. Sürdürülebilir tarım ve hayvancılık için çalışmaları tüm hızıyla yürüttüklerine söyleyen Göçmez, fuarların da bu noktada büyük işlevi olduğunun altını çizerek, ilin tanıtı açısından da katkı sağladığını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından, açılış kurdelesini kesen katılımcılar, stantları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Fuar 9 Mayıs tarihine kadar açık kalacak.