Cimpor Yibitaş'ın Türkiye Başkanı: Türkiye'de kriz etkilerini kaybetti

Çimento sektörünün ünlü isimlerinden Cimpor Yibitaş'ın Türkiye Başkanı Şefik Tüzün, krizin etkilerini kaybettiğini ve üretimin arttığını söyledi. Sekt

Çimento sektörünün ünlü isimlerinden Cimpor Yibitaş'ın Türkiye Başkanı Şefik Tüzün, krizin etkilerini kaybettiğini ve üretimin arttığını söyledi. Sektördeki iyileşmenin mevsimsel olmadığını, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde talepte artışın daha fazla olduğunu belirten Tüzün, ihracatın da yükseldiğini aktardı.

Türkiye'deki merkez ofisini Ankara'nın Elmadağ ilçesine taşıyan Cimpor Yibitaş'ın yöneticileri, ilçe belediye Başkanı Gazi Şahin'i ziyaret etti. Heyetin başkanı Şefik Tüzün, 2007 yılında Türkiye pazarına Cimpor Yibitaş olarak girdiklerini belirterek, sektöre dünya çapında hizmet veren şirketlerinin 4 kıta ve 12 ülkede faaliyet gösterdiğini söyledi.

Tüzün, çimento üretiminde önemli bir yere sahip olan klinker hattının kurulmasından önce yaklaşık 70 çalışanları bulunduğunu, şimdi ise 200 kişinin üzerinde bir istihdama sahip olduklarını kaydetti. Bazı ülkelerde ekonomik krizin yaşandığına dikkat çeken Tüzün, firmalarının 120 milyon Euro'luk bir yatırımın yaptığını ifade etti.