MHP: Adana Büyükşehir Belediyesi başkan vekilliği Fethi Coşkuntuncel'e devredilmeli

MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi başkan vekilliği görevinin seçimde aynı oyu alan Fethi Coşkuntuncel'e devredilmesi gerektiği

MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi başkan vekilliği görevinin seçimde aynı oyu alan Fethi Coşkuntuncel'e devredilmesi gerektiğini açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Çelikcan'ın görevinin durdurulmasına ilişkin mahkeme kararını değerlendiren Erdoğan, "Adana 2. İdare Mahkemesi, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikçan'ın kurayla seçilmesine ilişkin Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13 Nisan 2010 tarih 46 sayılı kararının 5216 sayılı kanunun 17/2 maddesindeki 'ilçe belediye başkanlarının başkanvekili olamayacağı' ile ilgili kanun maddesinin açık olduğu gerekçesiyle 4 Mayıs 2010'da oy birliği ile yürütmenin durdurulmasına karar vermiştir. Yürütmeyi durdurma kararı gerekçesinde mahkeme, telafisi güç zararlar doğacağından Mahmut Çelikcan'ın başkan vekilliğine aday olma yeterliliğine sahip olmadığını ortaya koymuştur. Bir tedbir olan bu kararın ivedilikle uygulanarak, başkan vekilliğine seçilme yeterliliğine sahip en çok oyu (Mahmut Çelikcan'la 16 oy alan) almış Fethi Coşkuntuncel'e başkan vekilliği görevini devretmesinin hukuki bir gereklilik olduğuna inanıyoruz. MHP olarak isteğimiz, Adana halkının iradesinin tecellisidir. Hak sahibine teslim edilmelidir." ifadesini kullandı.