Kozan'da Türklerin Yakıldığı Fırın Restore Edilecek

Adana'nın Kozan ilçesinde Ermeniler tarafından Türklerin diri diri yakıldığı fırınlardan biri, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Genel Meclis üyelerinin girişimleri ile restore edilecek

Adana'nın Kozan ilçesinde Ermeniler tarafından Türklerin diri diri yakıldığı fırınlardan biri, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Genel Meclis üyelerinin girişimleri ile restore edilecek. Ayrıca ilçeye bir de anıt dikilecek.
MHP'li İl Genel Meclis Üyeleri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yaptılar. İl Genel Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Salih Şen, üye Kamuran Gök, üye Bekir Baz'ın da hazır bulunduğu toplantıda açıklamayı Mustafa Halaçoğlu yaptı. Halaçoğlu, 1918-20 yılları arasında Ermenilerin Kozan'da büyük bir mezalim gerçekleştirdiğini, Türklerin 5 ayrı fırında diri diri yakıldığını söyledi. Mezalimin en yoğun yapıldığı fırının ise restore edilerek gelecek kuşaklara aktarılacağını belirten Halaçoğlu, proje için 200 bin liralık ödenek ayrıldığını belirtti. Halaçoğlu, ayrıca yine Kozan'da Ermeniler tarafından gerçekleştirilen mezalimin hatırlanması, unutulmaması için de bir anıt dikileceğini kaydetti.
Mustafa Halaçoğlu, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli, Kayseri yolları üzerinde bulunan Kozan bölgesinde son yıllarda artan cinayet, gasp, uyuşturucu gibi suçların arttığına dikkat çekerek, bununla ilgili Kozan'daki emniyet ve odalardan gelen talepleri dikkate aldıklarını belirtti. Halaçoğlu, "MOBESE gereksinimi sayın valimize arz ettik. Olumlu buldu. Bununla ilgili olarak, Ceyhan'daki sistemin kurulmasından sonra Kozan'da da MOBESE sistemi hayata geçirilecek. Kozan bu sistemi bekliyor. Konunun takipçisi olacağız." dedi.
Halaçoğlu, 2010 yılında Kozan'a İl Özel İdaresi tarafından yapılacak yatırımlarda yol, su, kanalizasyon, ilköğretim okulları, köprü, menfez, stabil yollar, asfalt yollar, sulama göletleri ve sair tüm hizmetler için de yaklaşık 10 milyon liralık bir bütçenin ayrıldığını söyledi. Halaçoğlu, 2011 yılında da hizmetlerin devamı için çaba vereceklerini ifade ederek "İl, ilçe ve köylere yaptığımız ziyaretlerde öne çıkan ihtiyaçları önerge vererek Meclis gündemine taşıyoruz. Bu yöndeki gayretimiz artarak devam edecek" diye konuştu.