Gönüllü doktorlar Togo'da 80 ameliyat, 2050 hasta taraması yaptı

Aksaray Sağlık Çalışanları Derneği'ne (AKSA-DER) bağlı doktorlar sınır tanımadan sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. Türkiye'nin gururu gönüllü dokto

Aksaray Sağlık Çalışanları Derneği'ne (AKSA-DER) bağlı doktorlar sınır tanımadan sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. Türkiye'nin gururu gönüllü doktorlar, dünyanın en ücra yerlerine sağlık dağıtmaya devam ediyorlar. Yokluk, yoksulluk, iç kargaşaların yaşandığı Afrika ülkelerine İnsani yardım amaçlı el uzatan hekimler binlerce kilometre yol kat ediyor.

Yurt içinde onlarca sağlık taraması yapmış olan ekip bu defa daha önce sağlık taraması amacıyla gidilmemiş olan Kuzeybatı Afrika ülkelerinden Togo'ya sağlık elini uzattı. Başkent Lome ile Tsevıe ve Aneho şehirlerinde çalışmalarını yapan 11 kişilik doktor ekibi 80 ameliyat ve 2050 hastanın taramasını yaparak onları sevindirdi. AKSA-DER yurda dönerek Togo' da ki çalışmalarını tamamladı. Togo' da böyle bir sağlık taraması çalışmasının ilk kez gerçekleştirildiğini belirten Dernek başkanı Mehmet Şentürk ekibin gurur ve heyecanla yurda döndüğünü ifade etti.

Çalışmalarda Kulak Burun Boğaz, diş, genel cerrahi, göz, anestezi uzmanları ve pratisyen hekimlerin görev yaptığını belirten Şentürk ilaçların toplanması için Aksaray geneli ve 'Kimse Yok Mu' ekibinden yardım istendiğini ilaç ve sarf malzemelerin 900 kilogramının Aksaray'dan geri kalan 400 kilogramının ise Kimse Yok Mu ekibinden karşılandığını vurguladı. Bundan sonra da Togo 'ya yapılacak olan sağlık taramalarının takipçisi olacaklarını İfade eden Şentürk, ekibin yol masrafı ve ilaçların kargo bedellerini karşılayan TİKA kuruluşuna teşekkür etti. Togo' da ki çalışmalar esnasında Togo Sağlık Bakanı ve Türkiye'nin fahri konsolosluğunu da ziyaret eden ekip bundan sonraki yapılacak olan çalışmalar için bu kurumlardan destek istedi.