Apple'in müzik sitesi kapanıyor

Apple, Mayıs ayının sonunda Online müzik servisi olan Lala'yı kapatacağını duyurdu.

Apple, Online müzik servisi olan Lala'yı Mayıs ayının sonunda kapatacağını duyurdu. Eğer Lala'ya üye olmak istiyorsanız, siteye girdiğinizde direkt olarak karşınıza hizmetin daha fazla yeni kullanıcı kabul edemediğini ve 31 Mayıs'ta kapanacağını belirten sayfa geliyor. Kayıtlı üyeler bu tarihe kadar servisten faydalanabilecek. Ayrıca kullanıcıların Lala hesaplarındaki kredileri iTunes'a yönlendirilecek.

Lala, kullanıcıların çeşitli türlere göre albümler ya da şarkılar satın alabildiği çevrimiçi bir servis. Kullanıcılar buraya kendi şarkılarını yükleyebildikleri gibi, site üzerinden müzik dinleyebiliyor ve oluşturdukları Playlist'leri arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Google'ın arama sonuçları sayfasında dahi yer alabilecek kadar popüler olan bu hizmet, Apple tarafından 4 Aralık 2009 tarihinde 80 milyon dolar civarında bir fiyata satın alınmıştı.

Bazı kaynaklarda dolaşan söylentilere göre Apple'ın çevrimiçi iTunes uygulaması hazır, ancak piyasaya sürülüşü geciktirilmiş durumda. Nedenini merak ediyorsanız, muhtemelen firma bu hizmetini 7 Hazirandaki WWDC buluşmasında duyurmak istiyor. Eğer böyle bir gelişme olduysa, iTunes kullanıcıları istedikleri yerden hesaplarına kolayca erişim sağlayabilecek.