Samandağ Belediyesi'nin yenilenen hizmet binası açıldı

Samandağ Belediyesi'ne ait hizmet binası, restorasyonu tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Yenilenen hizmet binası ile vatandaşlara d

Samandağ Belediyesi'ne ait hizmet binası, restorasyonu tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Yenilenen hizmet binası ile vatandaşlara daha rahat hizmet verileceğini söyleyen Belediye Başkanı Mithat Nehir bundan sonraki hedeflerinin hizmetlerinin kalitesini artırmak ve daha nitelikli çalışmalar yapmak olduğunu vurguladı.

Nehir, ayrıca binanın yenilenmesi ile vatandaşlara hizmet verecek belediye çalışanlarının koşullarını iyileştirdiklerini belirterek, bu durumun da vatandaşlara güleryüz ve hizmet olarak geri döneceğini belirtti.

Açılış törenine katılan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay'ın, tüm ilçeleriyle, muhteşem tarihi derinliğiyle, zengin kültürel mirasıyla, misafirperver insanlarıyla, arkeolojik zenginliğiyle, farklı dinleri ve farklı mezhepleri bünyesinde uyum içerisinde yaşatmasıyla ve muhteşem lezzetlerle süslü sofrasıyla çok farklı bir yer olduğunu söyledi.

Lekesiz, "Hatay hepimizin ortak çalışması ve iradesiyle bölgenin yükselen yıldızı konumundadır. Tarımda, turizmde ve pek çok alandaki rakamlar, çok çarpıcı bir şekilde iyiye gittiğini gösteriyor. Bildiğiniz gibi, ilimizde kurulmuş olan Medeniyetler Korosu var. Bu koro, din, dil, ırk, renk, cinsiyet, felsefi inanç, mezhep ve benzeri ayrım gözetmeksizin tüm insanları Allah'ın yarattığına ve herkesin eşit olduğuna inanıyor. Esasen bu felsefe Hatay felsefesidir, Anadolu felsefesidir. Bu felsefeye binlerce yıldan bu yana sahip çıktık, bundan sonra da geleceğe daha da besleyerek, daha da güçlendirerek aktarmak gibi hepimizin ortak sorumluluğu vardır. Hepimiz, sevmekle kalplerin eskimeyeceğine, bilakis daha da güçleneceğine inanıyoruz. İnsanımız her şeyin en güzeline layıktır. Öyle umuyorum ki, insanların doğumundan ölümüne kadar hizmet eden belediye teşkilatımızın dışında oluşan güzelliğe paralel olarak siz değerli Samandağlı hemşerilerimize güler yüzlü ve medeni hizmetler verilir. Belediye başkanımıza ve emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ederim." dedi.

Konuşmaların ardından belediye binasının yenilenmesinde emeği geçenlere plaket takdim edildi. Vali Lekesiz, plaket takdiminden sonra törene misafir olarak gelen küçük çocuklarla birlikte açılış kurdelesini kesti ve belediye binasını gezdi.

Açılış törenine Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü M. Şerafettin Canda, Samandağ Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.