İzmir Meles Deresi'nde dip temizliği yapılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gelecek kış için hem derelerde hem de dere çıkışlarında tedbir alıyor. Kış sezonundaki yoğun yağışlar sebebiyle özellikle

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gelecek kış için hem derelerde hem de dere çıkışlarında tedbir alıyor. Kış sezonundaki yoğun yağışlar sebebiyle özellikle körfezin kuzeyine akan derelerin önlerinde biriken çamurun kaldırılması için öncelikle Bostalı Deresi ağzında dip taraması başlatan belediye ekipleri, çalışmalarına Atatürk Organize Sanayi Kanalı Deresi ve Çamaltı Tuzlası yakınındaki eski Gediz nehir yatağı ile Harmandalı Deresi'nde devam edecek. Son olarak Meles Deresi'nde de temizliğe başlayan ekipler, Şehitler ile Liman caddeleri arasında kalan kısmında ilk etapta tabanda biriken balçıkları çıkararak, körfeze kum ve çakıl girişini önleyecek. Temizlik çalışmalarının 10 günde tamamlanması hedefleniyor.

Meles Deresi'nin Sümerbank yanındaki kısmında uzun bomlu kepçeyle yürütülen çalışmalar, geceleri de devam ediyor. Çevreye rahatsızlık vermemesi amacıyla çıkan çamurların dere kenarında oluşturulan stok sahasına taşınması geceleri yapılıyor. Sabah ise yollar yıkanarak temizleniyor. Balçık temizliğinin ardından, geçen yıllarda olduğu gibi derenin ağzı seddeyle kapatılıp içindeki su boşaltılacak ve tabanı kurutularak temizlenecek.