Doğru Beslenmeyi Tiyatro İle Öğreniyorlar

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nün, ilköğretim çağındaki öğrencilere abur cubur yiyeceklerin ve asitli içeceklerin zararlarını anlatmak amacıyla düzenlediği 'sağlık ülkesi' adlı tiyatro oyunu büyük ilgi görüyor

Doğru Beslenmeyi Tiyatro İle Öğreniyorlar
Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nün, ilköğretim çağındaki öğrencilere abur cubur yiyeceklerin ve asitli içeceklerin zararlarını anlatmak amacıyla düzenlediği 'sağlık ülkesi' adlı tiyatro oyunu büyük ilgi görüyor.
Sağlık Bakanlığı'nın 81 ilde başlattığı sağlıklı beslenme konulu tiyatro projesi kapsamında Bursa'da hayata geçirilen 'sağlık ülkesi' adlı tiyatro oyunu, öğrencilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. İl Sağlık Müdürlüğü'nün Erikli Su işbirliğiyle 20 Nisan'da sahnelemeye başladığı 'Sağlık ülkesi' adlı tiyatro oyununu yaklaşık 17 bin öğrenci seyretme imkanı buldu. Doğru beslenmenin, yumurta ve portakal gibi yiyeceklerin faydasını tiyatro salonunda eğlenerek öğrenen ilköğretim çağındaki öğrenciler, abur cubur yiyeceklerin, asitli içeceklerden zararlarını da öğrenmiş oluyor.
BUTTİM Kültür Merkezi'nde 7 Mayıs Cuma gününe kadar sahnelenecek olan 'Sağlık ülkesi' tiyatro oyunu, 20 Mayıs Salı günü Bursa Devlet Tiyatrosu'nda, 11 Mayıs ve 25 Mayıs tarihlerinde ise Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde öğrencilerle buluşacak.