TBMM Başkanı Şahin: Dünya barışını Türkçe olimpiyatlarına katılan öğrenciler sağlayacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, dünyanın dört bir yanında açılan Türk okullarında okuyan öğrencilerin, dünya barışına çok öneml

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, dünyanın dört bir yanında açılan Türk okullarında okuyan öğrencilerin, dünya barışına çok önemli katkılarda bulunacağını söyledi. Şahin, "Bu çocuklarımız ileride önemli görev ve sorumluluklarla yüklenecekler ülkelerinde. Birbirleriyle çocukluktan itibaren tanışan çocuklar sayesinde ülkeler arasındaki dostluk ve kardeşlik bağları daha canlı olacaktır. Sadece bugünü değil, bu çocuklarımızın yüzünde geleceği de görüyorum." dedi.

8. Türkçe Olimpiyatları'nın coşkusu devam ederken, Türkiye'de bulunan misafir öğrencilerin ziyaretleri de sürüyor. Afganistan, Romanya, Yemen, Azerbaycan, Bangladeş, Etiyopya, Bosna-Hersek ve Fas'ın da aralarında bulunduğu 22 ülkeden gelen çocuklar, bu kapsamda bugün TBMM Başkanı Mepet Ali Şahin'i ziyaret etti. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tertip Komitesi Heyet Başkanı Mehmet Sağlam ve Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan başkanlığında Meclis Başkanı'nı ziyaret eden konuk öğrenciler, burada minik bir ziyafet sundu. Şahin, öğrencilerin okuduğu şarkı ve şiirleri hayranlıkla dinledi. Şahin, dünya barışının ve dünyanın dört bir yanında açılan Türk okullarında okuyan öğrencilerin huzur ve barışın temsilcisi olacağını ifade etti. TBMM Başkanı Şahin, Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarını düzenleyen ve katılan herkese teşekkür etti.

"ÖĞRENCİLERİ BİR ARAYA GETİREN TÜRKÇE'NİN RUHUDUR"

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın 8.'sinin düzenlediğini hatırlatan Şahin, gittikçe daha çok ilgi gören ve katılımın giderek arttığı bu olimpiyatların, sadece Türkiye'de değil, dünyada da ilgi çekmeye başladığını kaydetti. 120 ülkeden yaklaşık 750 çocuk ve gencin katıldığını hatırlatan Şahin, "Bu kadar farklı kültürden, dinden, dilden genci bir araya getiren nedir? Sadece Türkçe midir acaba? Sadece Türkçe diliyle hitap etmeyi öğrenmeleri midir? Dil, sadece kelimeler ve cümlelerden mi ibarettir, yoksa her dilin olduğu gibi Türkçenin de bir ruhu var mıdır? Bu kadar insanı bir araya getiren herhalde bu ruhtur. Çünkü, o ruhun, dilin içerisinde Yunus Emre'nin sevgisini, Ahmet Yesevi'nin hikmetini, Hacı Bektaşi Veli'nin hoşgörüsünü görüyorum. Bu gençlerimize katkıları, Türkçe öğrenme istekleri, güzel Türkçe konuşmaları nedeniyle tebriklerimi ve takdirlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

DÜNYAYA BARIŞI VE HUZURU GETİRECEKLER"

Şahin, Türkçe olimpiyatları ile farklı ülkelerden gelen çocukların, birbirlerine dostça ve kardeşçe bağlanarak ilişki kurduklarını söyledi. Şahin, "Eğer dünyanın geleceği aydınlık olacaksa huzur ve barış içinde olacaksa yavrularımızı buna hazırlamak zorundayız. Ben Türkçe olimpiyatlarının böyle bir işlev gördüğünü düşünüyorum. Türkçe Olimpiyatları vesilesi ile ülkemize gelen bu çocuklarımız, bu ruh etrafında bir araya geliyorlar. Birleriyle dostça ve kardeşçe ilişikler ve dostluklar kuruyorlar. Bu gençlerimiz gelecekte önemli görev ve sorumluluklarla yüklenecekler ülkelerinde. Birbirleriyle çocukluktan itibaren tanışan çocuklar sayesinde ülkeler arasındaki dostluk ve kardeşlik bağları daha canlı olacaktır. Sadece bugünü değil, bu çocuklarımızın yüzünde geleceği de görüyorum." şeklinde konuştu.

Bu arada ziyaretin ardından Meclis Başkanı Şahin çocuklara kol saati, tişört, şapka, lokum ve çikolata hediye etti. Çocuklar ise ülkelerine özgü hediyeler takdim etti.