Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi Mezarı Başında Anıldı

Manisa Valiliği ve Manisa Belediyesi tarafından bu yıl 5

Manisa Valiliği ve Manisa Belediyesi tarafından bu yıl 5.'si gerçekleştirilen Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri etkinlikleri kapsamında Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi, ölümünün 47. yıldönümünde kabri başında dualarla anıldı.
Anma törenine Vali Vekili Necmettin Yalınalp, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol, Çevre ve Orman İl Müdürü Yahya Güngör, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, TEMA Vakfı Manisa Şube Başkanı Nedim Zurnacı ve çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlikte Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi'nin mezarına karanfil koydu. Burada okunan duaların ardından program, Tarzan'ın ömrünü geçirdiği kulübenin bulunduğu Spil Dağı eteğindeki Top Kale mevkiinde devam etti.
Burada konuşma yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Halk arasında Manisa Tarzanı olarak tanınan Ahmet Bedevi, Kurtuluş Savaşı'nda Manisa'da asker olarak görev yapmış, savaşta yakılan Manisa'yı tekrar yeşillendirmek için kente yerleşerek, Spil Dağı'ndaki kulübesinde yaşamaya başlamıştır. Hayatını yeşile, ağaca, doğaya adayan Ahmet Bedevi'nin ömrü boyunca tek kaygısı, yeşili korumak, Spil Dağı'nı ağaçlandırmak, kentlilere doğa sevgisini aşılamak olmuştur.Bugün bizlerde Manisa Tarzanı'nın mirası Spil'i korumak ve yeşilliğini devam ettirmek için uğraş veriyoruz. Bunun için yeşillendirmeyi birinci öncelik kabul ederek hır fırsatta fidan dikiyoruz. Biz, 'Yarın kıyamet kopacağını bilseniz dahi, elinizde bir fidan varsa onu dikiniz' felsefesiyle yoğrulmuş bir milletiz. Bizim için bir bebeğin büyümesi ne kadar önemliyse, bir fidanın toprağa tutunması da o kadar önemlidir. Manisa Belediyesi olarak, kentin yeşillendirilmesi, mevcut yeşil alanların korunması ve gelecek neslin doğa sevgisiyle büyümesi için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Manisa Tarzanı Çevre Günleri etkinlikleri sayesinde, doğanın bizlere emanet olduğunu ve o olmadan insanlığın devam edemeyeceğini yediden yetmişe anlatmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizi doğal dengenin korunması adına projeler yapmaya özendiriyoruz. Bizler, Manisa Tarzanı'nın doğa bilinciyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir ağacın kıymetini anlatan vecizeleriyle yetişmiş nesiller olarak, onlara ve doğa bilinçlerine layık olmaya çalışıyoruz. Siz değerli Manisalılardan da Manisa Tarzanı'nın vasiyetinde olduğu gibi yeşile sahip çıkmalarını, parkları, bahçeleri korumalarını, oraları kendi evleri gibi görüp kirletenleri uyarmalarını istiyoruz" dedi.
Konuşmanın ardından Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi'nin anısına 7 pare top atışı gerçekleştirildi. Daha sonra Manisa Şehzadeler Mehteri'nin söylediği marşlar eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleşti. Top Kale mevkiinden başlayan yürüyüş Ulupark'ta sona erdi. Gösteriler burada da devam etti.