Gaziantep iş dünyasından İsrail'e tepki: Saldırı, insanlığa yapılan bir darbe

Gaziantep iş dünyası, İsrail'in insani yardım gemisine saldırısına tepki gösterdi. İşadamları, saldırıyı nefretle kınarken, dünya devletlerinin bu dur

  Gaziantep iş dünyası , İsrail ' in insani yardım gemisine saldırısına tepki gösterdi . İşadamları , saldırıyı nefretle kınarken , dünya devletlerinin bu duruma sessiz kalmamasını istedi .

Saldırının insanlığa yapıldığına dikkat çeken işadamları , bunun insanlığa yapılan bir darbe olduğunun altını çizdi . İş dünyası , İsrail ' in barış gemisine saldırısı ve İskenderun ' daki terörist saldırının , Türkiye ' yi farklı bir yere çekmeye çalışan insanların planları olduğuna vurgu yaptı .

Tamamen barışçıl amaçlarla yola çıkan insanlara silahla karşılık vermenin doğru olmadığını belirten Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu , saldırının , insanlığa yapıldığını dile getirdi .

Konukoğlu , " Tamamen yardım amacıyla , barış niyetleri ile yola çıkan kişilerin bu şekilde bir tepki görmesi doğru değil . Bu saldırı , insanlığa büyük bir darbedir . Komşular arasında kavgadan çok birleşmede yarar görüyoruz . Ölenlere rahmet , kalanlara sabır , bu işe müdahil olup da ateş açanları da nefretle kınıyoruz . Allah , onları da cezalandıracaktır . Allah , nasıl bilirse öyle etsin . Başka diyecek söz yok , insanlığın karşısına , silahla çıkmak doğru değil . Bu ne insanlığa sığar ne de dine sığar , ne de imana sığar . " dedi .

" DÜNYA DEVLETLERİ SESSİZ KALMAMALI "

Saldırıya bütün dünyanın karşı çıkması gerektiğini belirten Konukoğlu , ' Ne oluyor ' demek gerektiğini kaydetti . Konukoğlu , yardım gemisine saldırıyı , insanlığa saldırı olarak değerlendirdi . Konukoğlu , şöyle dedi :

" Bunun , dini ne olursa , olsun , bu bir insanlık faciasıdır . İsrail , burada hata yaptı , ekonomi yönünden belki de buna karşı bir ambargo oluşturulabilir . Bu da Amerika ' nın işi . Bütün dünya devletleri , bu insanlığa karşı yapılan harekata karşı çıkmalıdırlar . "

" BÜTÜN DÜNYA ÜLKELERİ OTURUP , BU SALDIRIYI DÜŞÜNMELİ "

Gaziantep Sanayi Odası ( GSO ) Başkanı Nejat Koçer de insani yardım amacıyla yola çıkan insanların , gayri insani bir davranışla karşılaşmalarının çok üzücü , çok düşündürücü olduğunu ifade etti .

Koçer , " Bugün , bütün dünya oturup , bu durumu düşünmek zorunda . Uluslararası kara sularında tamamen barışçıl amaçlarla yola çıkan insanlara yapılan bu saldırı , aslında tüm dünyada nefretle kınanması gereken ve üzerinde çok düşünülmesi gereken bir durum . Bir taraftan barışı ve kardeşliği isteyip , diğer taraftan da bu tarz hareket yapanlara karşı da insanların gereken cevabı , gereken dersi vermesi gerektiğini düşünüyorum . Tabii ki sağduyu ve Türkiye ' nin menfaatlerini düşünerek , Türkiye ' nin bölgedeki durumunu da düşünerek hareket etmekte fayda var . Türkiye büyük bir ülke , Türkiye güçlü bir ülke , kendi coğrafyasında ve dünya üzerinde stratejik olarak çok önemli bir ülke . Dolayısıyla bu ülke kendi sorumluluğunu bilerek hareket etmeli . Vatandaşlarımızın da bu anlamda sağduyulu olmalarını rica ediyorum . Bu gibi şeyleri hep birlikte atlatırız . " diye ifade etti .

Ortadoğu ülkelerinin bu duruma alışık olduğunu kaydeden Koçer , bölge ülkelerinin bu tür olaylara geçmişten bu yana alışmış durumda olduğunu kaydetti . Koçer , şöyle dedi :

" Burada çok uzun yıllardan beri yaşanan bir süreç söz konusu . Bu arada aynı saatlerde , İskenderun ' da 6 askerimizin şehit edilmesi söz konusu . Bu saldırıyı da şiddetle kınıyorum . Terörü , şiddetle kınıyorum . Bu şekilde hiç bir yere varılamayacağını , yapılacak bu tarz hareketlerin karşısında ülkenin yekvücut olarak birleşeceğini de biliyoruz . "

İsrail ' in , barış gemisine saldırısının ve İskenderun ' daki saldırının , Türkiye ' yi farklı bir yere çekmeye çalışan insanların planları olduğunu kaydeden Koçer , " Onun için hep birlikte , bir arada , sağduyulu bir şekilde bu günleri atlatmak zorundayız . " diye kaydetti .