Başkan Altepe: Bursa'nın değerlerine sahip çıkmalıyız

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın kültürüne sahip çıkmanın önemine değinerek, "Bu şehrin geleceği bizim geleceğimiz." dedi.

Bursa

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın kültürüne sahip çıkmanın önemine değinerek, "Bu şehrin geleceği bizim geleceğimiz." dedi.

Bursa Gümüşhaneliler Derneği tarafından düzenlenen "Geleneksel Bahar Şenlikleri" Mudanya Yolu'ndaki Ülkü köyünde yapıldı. Renkli görüntülere sahne olan şenliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da yaşayan Gümüşhanelilerin kendi kültürlerini burada da yaşattığını söyledi.

Bursa'nın, yeryüzünün cennet köşelerinden biri olduğunu kaydeden Altepe, "Hepimiz buraya farklı coğrafyalardan geldik. Bursa, memleketimiz oldu. Bu mozaiği bir arada tutan, böyle güzel bir şehirde kendi kültürlerimizi yaşatırken aynı zamanda Bursa'nın değerlerine de sahip çıkmalıyız. Bu şehrin geleceği bizim geleceğimiz." diye konuştu.

Bursa'nın gelişimi için Gümüşhanelilerden çok destek gördüklerini belirten Başkan Altepe, hem Büyükşehir Belediyesi hem de Mudanya Belediyesi'nin Gümüşhanelilerin yoğunlukla yaşadığı bölgede yapılması gereken ne varsa ilgilendiğini ifade etti.

"Biz, sizin mutluluğunuz için varız." diyen Başkan Altepe, işletmeci Nail Aydın'a, Bursa Gümüşhaneliler Derneği'nin fahri üyelik plaketini takdim etti.

AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocakden, AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara'nın da katıldığı programda Başkan Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ile birlikte horon tepti.