AK Parti Milletvekili Gündüz: Terör örgütleri başka ülkelerin kullandığı taşeronlardır

AK Parti İstanbul Milletvekili İrfan Gündüz, terör örgütlerinin uluslararası politikada ülkelerin kullandığı taşeronlar olduğunu söyledi. Gündüz, bund

AK Parti İstanbul Milletvekili İrfan Gündüz, terör örgütlerinin uluslararası politikada ülkelerin kullandığı taşeronlar olduğunu söyledi. Gündüz, bundan kurtulmak için terörün dış ayağını kesip koparmak gerektiğini kaydetti.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, bazı kesimlerin AK Parti'yi bölmek için çeşitli tezgâhlar kurduklarını, bunu başaramayınca da muhalefeti dizayn etmek için harekete geçtiklerini öne sürdü.

AK Parti Iğdır İl Başkanlığı tarafından organize edilen 'Türkiye Buluşmaları-2' adlı toplantı, Iğdır Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapıldı. AK Parti Iğdır İl Başkanı Mustafa Buluş'un konuşmasının ardından kürsüye çıkan İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, AK Parti iktidarının 8 yılda yaptığı icraatları anlattı.

Gündüz, iktidara gelmelerinden önce ülkenin ekonomik olarak yerlerde süründüğünü, AK Parti iktidarında ekonominin iyi yerlere geldiğini söyledi. Gündüz, "Milletin oylarıyla iktidara geldik. Türkiye'de bazı kesimler bunu hazmedemediler. İktidarı başarısızlığa mahkum etmek için değişik tezgâhlar kuruldu. Fakat hiçbirisinde de başarılı olunamadı. İktidarı nasıl çelmeleriz; bunun gizli ve açık hesapları yapıldı. AK Parti'yi bitirme ve değişik darbe planları yapıldı. Değişik tuzaklar kuruldu. Ama bunların hiçbirisi tutmadı. Her yolu denediler, partinin birliğini ve bütünlüğünü bozamayınca muhalefeti dizayn etmek için devreye girdiler ve muhalefet çatladı.'' diye konuştu.

Demokratik açılıma da değinen Prof. Dr. İrfan Gündüz, Türkiye'nin en büyük probleminin terör olduğunu söyleyerek, akan kan ve gözyaşından en fazla rahatsız ve ıstırap duyan bir anlayışa sahip olduklarını kaydetti. Bazılarının terörden rant sağladığını belirten Gündüz, özellikle 'Anadolu'dan her gün bir şehit cenazesi gelse de arkasından slogan atıp, hükümet aleyhinde kullansak' diye bekleyenler olduğunu iddia etti.

Milletvekili Gündüz, dağda ölenin de ve şehit olan Mehmetçiğin de bu memleketin insanı olduğunun altını çizerek, birilerinin fitne tohumları ekerek olayı bu duruma getirdiğini ifade etti. Gündüz, terör örgütlerinin bugün uluslararası politikada ülkelerin kullandığı taşeronlar olduğunun altını çizerek, terörün iki ayağından en önemlisinin dış destek olduğunu ve bundan kurtulmak için terörün dış ayağını kesip koparmak gerektiğini kaydetti.

Türkiye'de yıllardır kirli tezgâhlar kuranların hesap verdiğini belirten Prof. Dr. Gündüz, anayasa değişikliğinde asıl hedefin millet iradesinin egemen olduğu, milletin özgürlüklerinin garanti altına alındığı ve gerçekten demokratik ve özgür bir anayasanın oluşmasını sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.