Türkçe Olimpiyatları kapsamında yapılan kültür şöleni görsel şova dönüştü

8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Altınpark'ta düzenlenen kültür şöleni görsel şova dönüştü. Kosova, Makedonya, Kazakistan ve Mısır'dan

8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Altınpark'ta düzenlenen kültür şöleni görsel şova dönüştü. Kosova, Makedonya, Kazakistan ve Mısır'dan gelen öğrenciler danslarıyla Altınpark'a gelenleri coşturdu. Ankara Altınpark'ta devam eden şölene ilgi büyük oldu.

Kosova'dan olimpiyatlara katılan ve Altınpark'ta stant açan öğrenciler, giydikleri yöresel kıyafetlerle halk oyunları gösterisinde bulundu. Kosovalı öğrenciler kendilerine has oyunları ile izleyenlerden büyük alkış aldı.

Büyük ilgi gören standların başında ise Makedonya geliyor. Makedonyalı öğrenciler de izleyenlere tam bir görsel şov sundu. Yerel kıyafetleriyle Makedonya'ya has halk oyunları gösterisinde bulunan öğrencilere izleyenler alkışlarıyla destek verdi.

Olimpiyatlara ve Altınpark'a damgasını vuran bir diğer ülke Kazakistan oldu. Bu yıl olimpiyatlarda halk oyunları kategorisinde yarışacak olan Kazak öğrenciler, 'Kolbastı' rüzgarı estirdi. Her fırsatta performanslarını sergilemekten geri durmayan öğrenciler, Trabzonlulardan geri kalmadı. Dilleri farklı olsa da Kazak öğrencilerin 'Kolbastı' gösterisi izleyenlerde hayranlık duygusu uyandırdı. Öğrenciler sergiledikleri performansla şölene katılanlardan tam not aldı.

Mısır standında ise darbuka ve def şov izleyenleri coşturdu. Mısır'dan gelen öğrenciler izleyenlere doğu rüzgârı estirdi. Mısırlılar da ritimleri ve hareketli parçalarıyla izleyenlerden tam not aldı.