Milletvekili Tankut, Adana'da şikayetlere konu trafik cezalarını sordu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Adana'da şikayetlere konu olan trafik cezası yazma uygulamalarındaki artışı ikinci

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Adana'da şikayetlere konu olan trafik cezası yazma uygulamalarındaki artışı ikinci kez Meclis gündemine taşıyarak, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan açıklama istedi.

Yazılı soru önergesi veren Tankut, "Adanalı hemşehrilerimiz, denetleme ve tutanak sayısındaki yoğunluğun, talimatlı olduğuna veya dolaylı vergi ile cezalandırılmak istendiklerine inanmaktadır." görüşünü savundu.

Tankut şu soruları yöneltti: "2007'ye göre 2008 yılında tutanak artış oranı Türkiye genelinde yüzde 21.5 iken, Adana'da neden yüzde 50 civarında gerçekleşmiştir ? Adana'daki sürücülerimizin trafikteki davranışları birden bire yüzde 50 sapma gösteremeyeceğine göre, bunun gerçek sebebi nedir ? Adanalı hemşehrilerimizin şikâyetlerine konu olan 2009 yılında da trafik denetleme ve tutanak düzenlemede yoğun artış var mıdır ?"

Tankut, aynı sorunla ilgili geçen yıl Atalay'ın cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi vermişti. Bakan Atalay ise 2007 yılında 168 bin 222, 2008 yılında ise 252 bin 242 trafik cezası uygulandığını bildirmiş, yüzde 50'yi bulan bu artışı ise Adana'da trafiğe kaydolan araç sayısındaki artışa bağlamıştı.

Bu cevaptan tatmin olmayan ve araştırma yapan Tankut, Adana'da 2007'ye göre 2008'deki araç sayısının sadece yüzde 6'lık bir artış gösterdiğini, aynı dönemdeki ceza uygulamalarının ise araç sayısındaki artış oranının 8-9 kat üzerinde olduğunu ortaya çıkarmıştı.