Kazak öğrenciler gece yarısı sokak lambası altında prova yaptı

Türkçe sevdalısı 700 çocuğun Ankara'daki etkinlikleri genci yaşlısı herkesin hayranlığını kazandı. 'Bu çocuklar Türkçeyi nasıl bu kadar güzel ve rahat

Türkçe sevdalısı 700 çocuğun Ankara'daki etkinlikleri genci yaşlısı herkesin hayranlığını kazandı. 'Bu çocuklar Türkçeyi nasıl bu kadar güzel ve rahat konuşuyor', 'Bizim halkoyunlarımızı bizden iyi oynuyorlar' dedirten işin sırrı Kazakistanlı bayan öğrencilerin azminde ortaya çıktı. Dün gece Asya Termal Tesisleri'nde kalanlar evlerin önündeki seslerle uyandı. Pencerelere çıkan misafirler gündüz Altınpark'ta bulunan öğrencilerin gece de sokak lambası altında prova yaptıklarına şahit oldu. Öğretmenleri eşliğinde gece 01.00'e kadar çalışan Kazak öğrenciler 'Türkçe ve Türkiye sevgisini yanlışsız göstermek için gece boyu çalıştı.

Bu yıl 8. düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın perde arkasında yaşanan hummalı çalışmalar herkesi hayrette bıraktı. Tokat yöresine ait halk oyunlarıyla final gösterisi yapacak Kazak kız öğrencilerin çalışma azmi Asya Termal Tesisleri'ndeki misafirleri şaşırttı. Asya Termal Tesisleri'ndeki apart evlerde kalan öğrencilerin, herkesin dinlendiği saatlerde sokakta prova yaptıkları görüldü. Eğitici öğretmenlerinin talimatlarıyla son eksiklerini gözden geçiren 9 Kazak kız, öğretmenleri 'yeterli mi bu kadar çalışmak' sorusuna saat gece yarısını geçmesine rağmen devam edelim cevabını verdi. Gün boyunca Altınpark'ta kültür etkinliklerine katıldıkları için sabah 7.00'de kalkan öğrencilerin azmine herkes hayran kaldı. Öğrencilerin Tokat yöresinin figürlerini sürekli tekrar ettiği gece yarısında sokaktan geçen konuklar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Araçlarını durduranlar, öğretmen ve öğrencilere taktirlerini iletti.

Türkçe ve Türkiye sevdalısı 9 Kazak öğrenciyle birlikte gece geç saatlere kadar prova yapan halk oyunları eğitmeni öğretmen, "Yatıp uyumak yerine çocukların talebi üzerine prova yapıyoruz. Bugün Altınpark'ta 3 tane gösteri yaptık. Yemekten sonra salonda çalışmamız vardı. Eksikleri vardı onları çözüyoruz. İnanılmaz bir hırs var. Bu coşkuyu onlarda görmek çok güzel. Bursa'da halkoyunları finaline katılacaklar." dedi.