Kapıköy Sınır Kapısı'nın Kara Taşımacılığına Açılması

Van Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe, Saray ilçesinde bulunan Kapıköy Sınır Kapısı'nın kara taşımacılığına açılmasının Van ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.

Kapıköy Sınır Kapısı'nın kara taşımacılığına açılması Van'daki sivil toplum örgütleri ile meslek kuruluşlarını memnun etti. Kapının açılması Van ekonomisine büyük bir katkı sunacağını ve belki binlerce insanın açılacak olan kapı sayesinde iş ve aş sahibi olacağını kaydeden Van Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe, bunun çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. İran tarafının da Türkiye gibi cesur adımlar atması gerektiğini dile getiren Özgökçe, ancak İran tarafının hazır olmadığını gördüklerini ifade etti. İran tarafından eksik olan bir yolun bulunduğunu ve aynı zamanda Türkiye gibi kendi parlamentolarında karar almaları gerektiğini belirten Özgökçe, "Bu bir eksiklik olarak görülüyor. Türkiye'nin, her iki ülke için büyük bir öneme sahip olan bu kapının bir an önce açılması için İran nezdinden girişimlerde bulunması gerekir. Yoksa bu sürümece de kalır" dedi.
Kapının açılması için büyük gayretler saf eden Van Valisi Münir Karaloğlu ve milletvekillerinin, İran tarafındaki eksikliklerin bir an önce tamamlanması için İranlı meslektaşlarına baskı yapmaları gerektiğini vurgulayan Özgökçe, "Gerçekten bu kapının açılması için büyük gayretler sarf eden Sayın Valimiz Münir Karaloğlu ile AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, İranlı meslektaşları ile muhataplarına baskı yaparak bugüne kadar sürdürdükleri gayretlerine bundan sonra da devam etsinler. Çünkü İran tarafındaki eksiklikler giderilmezse sadece bizim taraf açılmış olur. Kapının tek taraflı açılması da bir şey ifade etmeyecektir" şeklinde konuştu.