55.'si düzenlenen Eurovision 2010'da Almanya 1. Türkiye 2'inciliği kazandı

Eurovision 2010 şarkı yarışmasında temsilcimiz Manga ikinci oldu. Almanya'nın temsilcisi Lena Mayer'in 246 puanla birinciliği elde ettiği yarışmada şimdiye kadar Türkiye'ye puan vermeyen 4 ülke bu yıl Eurovision şarkı yarışmasında temsilcimiz Manga'ya puan verdi. Geçen yıl Eurovision yarışmasında birinciliği elde ederek Eurovision yarışmasını

55.'si düzenlenen Eurovision 2010'da Almanya 1. Türkiye 2'inciliği kazandı
  Norveç ; ' in başkenti Oslo ' da dü ; zenlenen Eurovision şarkı yarışması bu yıl ç ; ok renkli geç ; ti . Temsilcimiz Manga ' nın ikinciliği kazandığı şarkı yarışması TRT 1 ' den canlı olarak yayınlandı . Yarışmadan ö ; nce ilk 5 ' de bile olmanın kendileri iç ; in ç ; ok ö ; nemli olacağını sö ; yleyen Manga grubu ikincilik karşısında coşkulu anlar yaşadı .

28 senedir birincilik zaferi bulunmayan Almanya bu sene Lena ile Eurovision kaderini değiştirdi . Tü ; rkiye ' nin ikinci olduğu yarışmada Almanya ' yı temsil eden Lena Meyer aç ; ık ara farkla Eurovision 2010 Şarkı Yarışması ' nın galibi oldu .

Almanya ' nın ciddi bir oy farkıyla birinci olduğu yarışmada Tü ; rkiye ' yi temsil eden maNga Romanya ' ya 28 puan fark atarak yarışmayı 2 . olarak daha ö ; nce tatmadığımız bir sıralamayla başarılarını Tü ; rk Eurovision tarihine isimlerini yazdılar .


SEYİRCİ SAHNEYE FIRLADI

Bu sene 55 . ' si dü ; zenlenen Eurovision şarkı yarışmasına sahneye atlayan bir seyirci damga vurdu .
Norveç ; ' in başkenti Oslo ' da yapılan 55 . Eurovision şarkı yarışması finalinde bir ilk yaşandı! Eurovision ' da İspanya adına yarışan ve ikinci sırada sahneye ç ; ıkan Daniel Diges ' i şarkısını sö ; ylemeye başladığı sırada beklenmeyen bir şey oldu . Seyircilerin arasından sahneye atlayan bir kişi , İspanya ekibiyle beraber dans etmeye başladı . Ekip herşey normalmiş gibi performansına devam ederken , gü ; venlik gö ; revlisi sahneye atlayan seyirciyi dışarıya ç ; ıkardı .

Bunun ü ; zerine dikkatlerinin dağıldığını bildiren İspanya ekibi , daha sonra tekrar sahneye ç ; ıktı .

Kendisine ' JimmyJump ' lakabını takan bu adam ( Jaume Marquet Cot ) 1974 doğumlu ve koyu bir Barcelona taraftarı . . . Ç ; ok sayıda spor mü ; sabakasında ortaya ç ; ıkan ' JimmyJump ' , adını 2004 Haziranı ' nda Euro 2004 ' te Yunanistan-Portekiz maç ; ında sahaya fırlayak duyurdu .

* Portekiz takımının kaptanı Luis Figo ' nun kafasına Barcelona bayrağı fırlattı .

* 2004 ' te İspanya Grand Prix ' sinde piste fırladı , başlangıç ; ç ; izgisi boyunca koştu .

* Kasım 2005 ' te La Liga ' ya ç ; ıktı . Barcelona-Real Madrid maç ; ı sırasında sahada koşmaya başladı .

* 2006 ' daki UEFA yarı finalinde sahada Villareal , Arsenal ve Jimmy Jumper vardı . Arsenalli oyuncu Thierry Henry ' ye bir Barcelona forması attı . 14 numaralı formada Henry ' nin ismi yazıyordu . Gerç ; ekten de Henry bir yıl sonra Barcelona ' ya transfer olduğunda bu numarayı aldı .

* İngiltere-Gü ; ney Afrika Dü ; nya Rugby Şampiyonası mü ; cadelesi , Basel ' deki Tü ; rkiye-Almanya maç ; ı 2008 hedefleri arasındaydı .

* Barcelona-Racing arasındaki La Liga maç ; ındaysa tam o sırada takımın 5 bininci gö ; lü ; nü ; atmaya hazırlanan Samuel Eto tarafından kovalandı .

* Fransa ' daki 2009 Tek Erkekler tenis finalinde Roger Federer ' e yaklaşarak ona bir kırmızı şapka takmayı denedi .

* Ve son olarak Norveç ; ' te yapılan Eurovision şarkı yarışmasında sahneye atlayarak performansını gö ; sterdi .

Amacının sadece ü ; nlü ; olmak olduğunu şu sö ; zlerle dile getiriyor : ' Sıç ; rayışım , benim hazinem ; ü ; n benim ö ; zgü ; rlü ; ğü ; m ; gü ; ç ; ve rü ; zgar benim kanunum ; tek vatanseverim Jimmy Jump ' .