Türkoğlu'na gelen 5 ülkeden 36 misafire tarihi ve kültür değerleri tanıtılacak

Türkoğlu Anadolu Lisesi'nin 2008 yılında başlattığı Comeneius Projesi kapsamında gelen 5 ülkeden 36 misafir öğrenci ve idareciye ilçenin tarihi ve kül

Türkoğlu Anadolu Lisesi'nin 2008 yılında başlattığı Comeneius Projesi kapsamında gelen 5 ülkeden 36 misafir öğrenci ve idareciye ilçenin tarihi ve kültür değerleri tanıtılacak.

Halk oyunlarıyla karşılanan Fransa, İsveç, Polonya, İskoçya ve Almanya'dan gelen 20 öğrenci ve 16 idareci, daha sonra sınıflara girdi. Konuklara Türkiye hakkında sinevizyon eşliğinde bilgi verildi, müzik dinletisi yapıldı.

Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Murat Yiğit, "9 Mayıs'a kadar kalacak misafirlere ülkemizi en güzel şekilde tanıtmak için program hazırlandı. Örnek olarak Kahramanmaraş'ın dondurması, tarhanası kalesi, tarihi ve kültür değerleri gösterilecek." dedi.

Okul Müdürü İsa Kuncan ise, "Bu projede ülkemizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil ederek kültürel ve bilimsel faaliyetlerde bulunacağız. Türkiye olarak Avrupa Birliği'ne hazır olduğumuzu hiçbir eksiğimizin olmadığını göstereceğiz. Final toplantısında gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Gelen misafirler de her şeyden mutlu olduklarını, Türk insanını sıcakkanlı bulduklarını ifade ederek, bundan duydukları memnuniyeti dile getirdi.