Gap Bölgesi'ndeki Çocuklar Sahan'ın Konuğu Oldu

SODES kapsamında hazırlanan bir projeyle Ankara ve İstanbul'da incelemeler yapan GAP Bölgesi'nden çocuklar, İstanbul'da bulunan Sahan Vega'dan sonra Gaziantep'te de Sahan Şirehan'ın konuğu oldu.

Gap Bölgesi'ndeki Çocuklar Sahan'ın Konuğu Oldu
SODES kapsamında düzenlenen ve Doğu illerindeki çocukların Batı illerindeki çocuklarla tanışmasını sağlarken, Ankara ve İstanbul'u ziyaret etmelerini ön gören proje kapsamında geziye çıkan öğrenciler İstanbul Sahan Vega'nın konuğu oldu. Gaziantep'te de Sahan Şirehan tarafından ağırlanan çocuklar, "Lezzetin çeşitlerini keşfettik. Sahan çok güzel bir kuruluş. Bizi çok iyi ağırladılar. Yetkililere teşekkür ederiz" dediler.
Projelerin çocukların yetişmesinde büyük önem taşıdığına dikkat çeken Sahan Restoranlar Zinciri Kurumsal Kimlik Danışmanı Gökçe Demir, "SODES; GAP kapsamındaki illerde sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın artırılması için yoksulluk, göç ve kentleşme gibi sosyal sorunların giderilmesine yönelik yerel dinamiklerin harekete geçirilerek, istihdam edilebilirliğin artırılması, meslek edindirme, gelir getirici faaliyetlerin geliştirilmesi, sosyal desteğin sağlanması ile kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla hazırlanmış proje odaklı bir programdır. Bu program kapsamında Doğu'daki çocukların hayata kaynaşması kendi kabuklarından dışarı çıkması için Siirt'in Şirvan ilçesinden alınan 100 öğrencinin Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep yolculuğu sırasında Gaziantep Sahan Şirehan da akşam yemeği yedikten sonra yolculukları Ankara ya devam etti. Anıtkabir, TBMM, Anadolu Medeniyetler Müzesi gezisi ardından bir gece konaklamanın ardından İstanbul'a gitmek üzere yola çıktılar. İstanbul Topkapı, Sultanahmet ve boğaz turundan sonra öğle yemeği için Sahan Vega'da mola verip BKM'de 'Çok Güzel Hareketler'i izleyerek İstanbul'da bir gece konaklamanın ardından Çanakkale'ye, Çanakkale şehitliği gezisi ve Truva'nın görkemiyle Siirt'e dönüş yolcuğu başladı. Sodes projesi kapsamında 100 çocuk öğretmenleriyle 4 gece 5 gündüzlük hazırlanan bu programı gerçekleştiren Jolly Tur ekibiyle bir bütün halinde turu tamamlayan çocuklar yaşadıkları mutluğu belki de köylerinden evlerinden ilk ayrılışlarının verdiği şaşkınlığıyla yaşarken hepsinin saflığı ve temizliği yüzlerinden okunuyordu. Çocuklar için Sahan Şirehan'da ve İstanbul Sahan Vega'da hazırlanan özel menüyü keyifle yerlerken günün anısına poz vermeyi de unutmadılar. Sodes projeleri çocuklarımızın gelişmesi ve ülkemizi tanıması açısından büyük önem taşıyor. Bu tür projelerin daha çok geliştirilerek uygulanması çocuklarımız açısından yeni yerleri görmeleri, tanımaları ve vizyonlarını geliştirmeleri açısından iyi olacaktır" dedi.