Çocukların kaldığı koğuşta yangın çıktı, aileleri cezaevi önüne akın etti

Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde çocukların kaldığı koğuşta çıkan yangın söndürülürken, aileler cezaevi önüne akın etti.

Alınan bilgiye göre; Diyarbak

Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde çocukların kaldığı koğuşta çıkan yangın söndürülürken, aileler cezaevi önüne akın etti.

Alınan bilgiye göre; Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki E Tipi Cezaevi'nde çocuk suçluların kaldığı koğuşta çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Tutuklu çocuk suçlularının kaldığı koğuşta henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede büyümeden söndürülen yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Yangın haberi bazı internet sitelerinde 'Çocukların isyan çıkardığı ve cezaevini' ateşe verdiği şeklinde yer alması üzerine onlarca aile cezaevine geldi.

Cezaevi önüne gelen Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar ve yasaklı Milletvekili Aysel Tuğluk yetkililerden bilgi aldı. Tuğluk gazetecileri yaptığı açıklamada kendisini olayla ilgili bilgi verilmediğini söyledi.

Baro başkanı Aktar ise tutuklu çocukların hasta arkadaşlarının hastaneye gönderilmediğini söylediklerini ve bu nedenle çocukların yangın çıkardıklarını dile getirdi. Aktar, kısa sürede yapılan müdahaleyle yangının söndürüldüğünü söyledi. İtfaiye ekipleri yangını söndürürken iki çocuk hastaneye kaldırılarak ayakta tedavi edildi. Çocukların aileleri ise tüm açıklamalara rağmen cezaevine girerek çocukları görmeden ayrılmayacağını dile getirdi.