"Çanakkale'yi her Türk evladının görmesi gerekir"

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda gazileri, şehit ailelerini ve üniversite öğrencilerini Çanakkale'ye gönder

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda gazileri, şehit ailelerini ve üniversite öğrencilerini Çanakkale'ye göndererek jest yaptı.

Başkan Nevzat Palta, Çanakkale'ye gidecek olan otobüslerdeki yolculara hitap ederken, vatandaşları milli şuuru yerinde görmeleri ve o manevi atmosferi yaşamaları için Çanakkale'ye gönderdikleri belirtti.

Palta, "Çanakkale programını 4-5 yıldır organize ediyoruz. Şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve öğrencileri göndererek Çanakkale'de ki manevi ruhu yaşatmak istiyoruz. 250 bin vatan evladı Çanakkale'de şehit düştü. Bu toprakların bize kazandırılmasında ve emanet edilmesinde en büyük zaferlerden bir tanesi de Çanakkale zaferidir. Dolayısıyla Çanakkale'yi her Türk evladının ve her insanın görmesi gerekir. Ben de gittim gördüm. Orada her metre kareye altı bin merminin düştüğü yerden bu millet başarı kazandı." diye konuştu.

Çanakkale zaferinin nasıl kazanıldığını anlamak için oraya gitmek gerektiğini vurgulayan Palta, "Bu nedenle her yıl böyle bir gezi programı düzenliyoruz. Şehit yakınları olarak sizleri gazilerimiz ve üniversite öğrencilerimizi ve ilköğretimdeki başarılı öğrencilerimizi öncelikli olarak Çanakkale'ye gönderiyoruz. Ben Çanakkale'ye gidip oraları görünce manevi anlamda haz alacağınız kanaatindeyim. Hayırlı yolculuklar diliyorum." şeklinde konuştu.

Daha sonra Aksaray Belediyesi'nin temin ettiği iki otobüse binen vatandaşlar Çanakkale'ye uğurlandı.