Türkçenin çiçekleri coşku ve hüznü bir arada yaşattı

Bu yıl 8. düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın ilk şiir ve şarkı elemelerinde coşku ve hüzün bir arada yaşandı. Kızılcahamam Asya Termal T

Bu yıl 8. düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın ilk şiir ve şarkı elemelerinde coşku ve hüzün bir arada yaşandı. Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri'nde düzenlenen elemelerde konuklar gözyaşlarına hâkim olamadı. Katılımcılar, özellikle Hz. Muhammed (sav) ile ilgili şiir ve naatlarda gözyaşlarına boğuldu.

Ankaralılar, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in de katıldığı şarkı ve şiir elemelerine yoğun ilgi gösterdi. Ankara'dan Kızılcahamam'a gelen vatandaşlar geç saatlere rağmen Grönland'dan Arnavutluk'a, Irak'tan Moğolistan'a kadar farklı ülkelerden gelen öğrencilerin Türkçe söylediği şarkılarla kimi zaman eğlendi kimi zaman da hüzünlendi. Arnavutluk'tan gelen öğrencinin Hz. Muhammed Mustafa (sav)'nın doğumunu anlatan şiiri okuduğu sırada salondakiler gözyaşlarına hâkim olamadı. Bazı jüri üyelerinin de gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Hareketli parçalarda ise Türkçe sevdalılarını dinleyen konuklar yerlerinde duramadı. Azerbaycanlı kız öğrencinin "Aman Adanalı" şarkısını okumasıyla salondakiler hep bir ağızdan tempo tuttu.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Kızılcahamam'daki kampına katıldı. 120 ülkeden 600'den fazla öğrencinin bulunduğu Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri'ndeki şiir ve şarkı elemelerini izleyen Bakan Eker'in yanı sıra Türkçe Olimpiyatları Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam da 'aynı dili konuşan' yabancı öğrencileri izledi.