Sunguroğlu Lisesi 20. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

Eğitim alanında başarıları ve ilkleriyle sürekli adından söz ettiren Sunguroğlu Lisesi, kuruluşunun 20. yılını muhteşem bir geceyle kutladı.

Şahinbey Parkı'nda gerçekleştirilen kutlama törenin sunuculuğunu Kenan ışık yaparken, geceye Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, AK Parti Gaziantep milletvekillerinden Halil Mazıcıoğlu, Özlem Müftüoğlu, SUNDER Yönetim Kurulu Başkanı Bahaeddin Nakıboğlu'nun yanı sıra Sunguroğlu Lisesi kurucuları, mezunları ve aileleri katıldı.
Slayt ile yapılan film gösterisinde isimsiz kahramanlar tek tek ekrana getirilerek Sunguroğlu Lisesi'nin kuruluş yılları anlatıldı. Gecede konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Sunguroğlu Lisesi'nin kuruluşunda emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Bir insan için en hayırlı şey insanlara faydalı olabilmektir. Gerçekten burada insanlara ve insanlığa faydalı olunmuş. Burada artık sürekli yetişen çocukların, gençlerin hayat boyu yapmış oldukları iyilikler onların iyiliği olarak da kaydedilecektir"
dedi.
Gaziantep ve Türkiye'nin dört bir yanında emekle, gayretle sanayici iş adamları çıktığını ifade eden Bakan Ergün, "Ama yeni sanayiciler, yeni iş adamları elbette daha eğitimli, daha bilinçli, dünyayı daha yakından tanıyan, analiz eden, sentez yapan iş adamları olacaklardır. Bu da eğitimle olabilir, nitelikli insan gücüne önem vermekle olabilir. Bugün Sunguroğlu Lisesi'nden mezun olup üniversiteleri bitirerek iş hayatına atılan, başka yerde görev yapan nice arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımızı kutluyoruz.
Ama onlardan tabii ki bir şey daha bekleniyor. Burayı, bu okulu unutmasınlar. Bu okulun güçlenmesine, burada eğitim gören arkadaşların daha iyi eğitim görmelerine elindeki imkanlar ölçüsünde katkı versinler istiyoruz" diye konuştu.
Bakan Ergün konuşmasının ardından Sunguroğlu Lisesi'nin kurulmasında emeği olan kişilere günün anısına birer plaket verdi.
Gece Sunguroğlu Lisesi öğrencilerinin çeşitli etkinliğiyle son buldu.
(HD-EA-Y)