Sarıkız'ın Aşkı İçin Oduncunun Aygırını Çalan Şahıslar Operasyonla Yakalandı

Bursa'da ilginç bir hırsızlık olayı gerçekleşti

Bursa'da ilginç bir hırsızlık olayı gerçekleşti. At arabalı iki kafadar, dişi atları Sarıkız'ı çiftleştirebilmek için Uludağ'ın eteklerinde odunculuk yapan şahsın aygırını çalıp kaçtı. İhbar üzerine operasyon başlatan polis, şahısları kentin göbeğinde nefes kesen operasyonla yakaladı. Atlar karakolun önüne çekilirken, zanlılar gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, 30 yıldır Uludağ'ın eteklerinde otomobil girmeyen semtlere odun ve inşaat malzemesi taşıyan 4 çocuk, 2 torun sahibi Şerif Ali Aldemir (60), atını Alacahırka'da bağladı. Kahvede çay içtiği sırada 5 bin lira değerindeki atı, at arabalı iki kişi tarafından çalındı. Olayı gören vatandaşlar durumu Aldemir'e bildirdi. Zanlıların peşinden koşan Aldemir, başarılı olamayınca otomobilli bir arkadaşından yardım istedi. Bir taraftan da olay 155 Polis İmdat hattına bildirildi. Dişi atları
Sarıkız için aygırı arabaya bağlayıp kaçıran O.Ç. (15) ve Onur B. (19), polisin Atatürk Caddesi'ndeki operasyonuyla yakalandı. Polis, çalınan atı sahibi Şerif Ali Aldemir'e teslim edip karakola gelmesini isterken, zanlılardan birini otomobille, diğerini de at arabasıyla karakola götürdü. İki at da karakolun önüne çekilirken, gözaltına alınan zanlıların ifadesine başvuruldu.
Mağdur atın sahibi Şerif Ali Aldemir, zanlıların çiftleştirme yalanına inanmadığını belirterek, "Ya sucuk yapacaklardı ya da çalacaklardı. Kahvede çay içiyordum. Arkadaşlar haber verince hemen koşturdum. Takip edip polise ihbar ettik. Başka bir güvencem yok. Atım gitseydi ben ne yapardım?" dedi. Aldemir, zanlılardan şikayetçi olup olmadığına karar veremediğini bildirdi.
Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.