Sami Selçuk Anayasa'nın 'Yalancı' Olduğunu İddia Etti

Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk, "Anayasa'nın yalan söyleyerek Türk halkını kandırdığını" iddia etti.

Bursa'da, Ahenk Hukuk Derneği tarafından Ördekli Kültür Merkezinde düzenlenen ''Sivil Anayasa Süreci'' konulu konferansa katılan Selçuk, Anayasa'da halkı aldatan birçok madde olduğuna dikkati çekerek, ''Anayasa'da öyle maddeler var ki, uygulanmasına imkan yok. Uygulanamayacak maddelerin orada olması, halkı kandırmaktır'' dedi.
Türkiye'de yüksek mahkeme diye bir makamın olmadığını belirten Selçuk, Anayasa'nın bu konuda yalan söylediğini savundu. Prof. Dr. Selçuk, ''Bu ülkede sık sık demokrasiden söz ediliyor. Demokrasi diye bir şey olmadığı için her platformda demokrasi anlatılıyor. Şayet Türkiye'de demokrasi olsaydı demokrasiden söz edilmezdi. Demokrasiyi tam anlamıyla yaşatan ülkelerde demokrasi anlatılmıyor çünkü yaşanıyor'' şeklinde konuştu.
Selçuk, yüzde 10 barajının demokrasiye ağır bir darbe vurduğunu, halkın kendini temsil edecek partinin barajı geçemeyeceği korkusundan başka partiye oy vererek Meclis'e kendi istek ve düşüncesini sokamadığını söyledi. Milletvekillerinin halkı temsil etmediğini iddia eden Selçuk, Meclis'teki bütün vekillerin parti genel başkanlarının vekilleri olduğunu vurguladı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki çarpıklıklar giderilmeden Anayasa'da yapılacak değişikliklerin bir anlamının olmadığını kaydeden Yargıtay Onursal Başkanı Selçuk, ''Ben böyle bir parlamentonun yargıya üye seçmesini de kabul edemem. Yargıya siyasetin bulaşması yargıyı zedeler'' dedi.
Türkiye'de yargının yürütme tarafından kuşatıldığını belirten Selçuk, yasamanın kuvvetlendirilip yürütmeyi denetlemesi gerektiğini savundu.