Müsiad Geleneksel Bahar Toplantıları

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Sadullah Tayşi, Türkiye'nin 2033 yılında cumhuriyetin kuruluşunun 100

Müsiad Geleneksel Bahar Toplantıları
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Sadullah Tayşi, Türkiye'nin 2033 yılında cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümünde dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alabileceğini söyledi.
MÜSİAD Gaziantep Şubesi'nin düzenlediği Geleneksel Bahar Toplantıları'nın 2010 yılının ilki işadamı Eyüp Göymen'in ev sahipliğinde Acıoğlu restoranda yapıldı. Toplantıya, AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, derneğe üye işadamları ve sanayiciler katıldı.
Toplantıda konuşan Sadullah Tayşi, dünyada yaşanan ekonomik krizi değerlendirdi. Tayşi, "Batı dünyası son 10 yıl içinde özellikle çalışmadan, üretmeden kazanmayı hedeflediler. Batı topluluklarındaki kısmi azgınlaşmış kapitalist sistemin verdiği azgınlık ve taşkınlık içerisinde insanlar artık çalışmadan, üretmeden, sadece kıymetli kağıtlar üzerinden para kazanmak ve refahlarını sürdürmek düşüncesine kapıldılar. Çeşitli bonolarla, borsa hareketleriyle refahlarını sürdürebileceklerini zannettiler. Fakat batı topluluklarındaki bu yanılgı, kısa sürede olumsuz sonuçlarını verdi. Bugün batı toplumlarından başlayan çok büyük küresel krizi, son 3-4 yıldır bütün dünya çok yoğun bir şekilde domino etkisiyle hissediyor. Bu krizin çıkmasına neden olan şey, batı toplumlarındaki hırstan başka bir şey değildir. Bu arada, oluşan dünya krizinin yol açacağı yeni yapılanma dünyada söz konusudur. Aslında krizin sebepleri içerisinde de bu vardır. Bugün batı toplumları arasında yaşanan krizin sebepleri ve sonuçları içerisinde Uzakdoğu'da Çin'in önderliğini yaptığı, içerisinde Türkiye'nin de yer aldığı kalkınmakta olan ülkelere ait yeni eksen kaymasının, batıdaki krizin başlamasında ve büyümesinde çok önemli etkileri vardır" diye konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yüzyıl içerisinde hak ettiği seviyelere ulaşamadığına da dikkat çeken Tayşi, kurulan dünya düzeni içerisinde Türkiye'nin lider ülkeler arasında yerini alamadığını, büyük harpten sonra geçirilen ilk yüzyılını kaybettiğini söyledi. Tayşi, gündemdeki sorunun şimdi krizle beraber doğan 2. yüzyılda Türkiye'nin konumunun ne olacağı, lider ülkeler arasında yerini alabilecek mi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
"Ülkemizin şu andaki geldiği ekonomik seviye, dünyadaki ilk 20 ekonomisi arasında sayılır. Bugün itibariyle ülke yönetimi artık 2023 yılında Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümünde Türkiye'nin, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alması için faaliyet gösteriyor. Biz de bu hedefi benimsiyoruz. Bu gerçekçi bir hedeftir. Türkiye, 2023 yılında cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümünde ilk 10 ekonomi arasında yer alabilir. Buna layıktır. Ülkemiz, bunu gerçekleştirebilecek güce sahiptir."