Le Figaro: 'Euro 2016 siyasi bir zafer'

Le Figaro gazetesi, Fransa'nın bir oy farkla Türkiye'yi geçerek Euro 2016 organizasyonunu almasını 'siyasi bir zafer' olarak yorumladı.

Le Figaro gazetesi, Fransa'nın bir oy farkla Türkiye'yi geçerek Euro 2016 organizasyonunu almasını "siyasi bir zafer" olarak yorumladı. Fransız basını, UEFA'nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın evsahipliğini kendilerine vermesini birinci sayfadan manşetten okuyucularına duyurdu.

Le Figaro gazetesinde yayınlanan başmakalede, evsahipliğinin Fransa'ya verilmesi "siyasi bir zafer"olarak yorumlandı.

Yazıda, "eğer Türkiye kazansaydı Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy için yenilgi olarak değerlendirilecekti" ifadesi kullanıldı.

Sarkozy'nin uzun süredir Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıktığı ifade edilen makalede "eğer Türkiye kazansaydı bu Fransa için tokat gibi olurdu" denildi.

UEFA'nın Fransız başkanı Michel Platini, Le Figaro'ye verdiği demeçte, "Sarkozy'nin Cenevre'ye gelmesinin dengeyi değiştirdiği" yorumunda bulundu.

Le Parisien gazetesi, eski milli futbolcu Zinedine Zidane, Nicolas Sarkozy ve Fransa'nın sunumunu yapan 10 yaşındaki Nathan isimli çocuğu zaferin mimarları arasında gösterdi.

Gazete, özellikle Sarkozy'nin Cenevre'ye gelmesinin, oy verenlerin gözünde önemli etki yarattığı yorumunu yaptı.

Le Parisien, Fransa'nın sağlam dosyasının yanında, lobi gücüyle evsahipliğini almaya hak kazandığı değerlendirmesinde bulundu.

Liberation gazetesi, turnuvanın Fransa'ya getireceği ekonomik yararları ön plana çıkardı. Journal du Dimanche, olimpiyatları düzenleme hakkını İngiltere'ye kaptıran Fransa'nın bu sonuçla moral bulduğu yorumunu yaptı.

CNN Türk