Kimse Yok Mu, başarılı öğrencileri Ankara gezisiyle ödüllendirdi

Kimse Yok Mu Derneği Denizli Şubesi, 1,5 yıl önce Denizli Köylerini Kalkındırma ve Dayanışma Derneği (DENKÖYDER)'nin başlattığı, ''Çocuklar Geleceğimi

Kimse Yok Mu Derneği Denizli Şubesi, 1,5 yıl önce Denizli Köylerini Kalkındırma ve Dayanışma Derneği (DENKÖYDER)'nin başlattığı, ''Çocuklar Geleceğimizdir'' isimli Avrupa Birliği (AB) projesinde zeki, çalışkan ancak maddi durumu yetersiz öğrencileri Ankara gezisiyle ödüllendirdi. Ailelerinin maddi imkanı iyi olmadığı için çeşitli yerlerde çalışmak zorunda kalan çocuklara Kimse Yok Mu Derneği el uzattı. Dernek 60 öğrenciye alanında başarılı emekli öğretmenler ve üniversite son sınıfı öğrencilerden kurduğu gönüllü eğitmenler vasıtasıyla SBS hazırlık ve takviye için fen, matematik, Türkçe gibi dersler verilmesini sağladı. Geçen yıl bu şekilde yetiştirilen 24 öğrenciden 20'si Anadolu Liseleri'ni kazandı. Her çocuğa imkân verildiğinde başarılı olabileceğini gören dernek yetkilileri, bu yıl sayıyı 60'a çıkardı. Bu öğrencilerin de derslerde başarılı olması ve iyi notlar alması üzerine dernek, Denizli Ticaret Odası (DTO) sponsorluğunda 60 öğrenciyi Ankara'ya gezisiyle ödüllendirdi. Hayatlarında ilk kez Çardak Havaalanı'nda uçağa binerek Ankara'ya giden çocuklar, televizyonlarda gördükleri Anıtkabir, Alis Harikalar Diyarı, TBMM ve milli şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığı sırada ikamet ettiği Tacettin Dergâhı'nı gezdi.

Kimse Yok Mu Derneği Gezi Koordinatörü Ahmet Parlak, başarılı çocukları Ankara'nın güzide mekânlarını görmelerine imkân sağladıklarını söyledi. Parlak, "Daha önce de Antalya, Burdur, Konya ve Çanakkale gibi değişik vilayetleri gezdik. Geçen yıl aynı projede 24 öğrencimiz vardı, 20'si Anadolu liselerini kazandı. Bize gelen öğrenciler her şeyinin değiştiğini söylüyor. Bizde gönüllü öğretmenler çalışıyor." dedi.

Kimse Yok Mu Derneği Gönüllü Dershanesi Müdiresi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Sosyoloji son sınıf öğrencisi Hatice Gülbahar Dalgıç da çocuklarla ilgilenip onlara ders verdiği gibi kendisinin de onlardan bir şeyler öğrenerek tecrübe paylaşımı yaşadığını ifade etti. Dalgıç, "Öğrencilerimle birlikte 1 yıl geçirdim. Onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Onlarla her şey çok güzel geçiyor. Onlara en güzel şeyleri öğretmeye çalışıyoruz. Tabii ki karşılıklı oluyor bu. Onlar bana bir şeyler öğretiyor ben de onlara. Karşılıklı hayat tecrübeleri oluyor." diye konuştu.

Ankara gezisinden duygularını mutluluğu gazetecilerle paylaşan öğrencilerde ilk kez uçağa binerek böyle bir geziye katıldıklarını belirterek anlatılmayacak kadar mutlu olduklarını söylediler.

TBMM'de AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan tarafından kabul edilen çocuklar, Meclis'in genel kurul salonu gazetecilerin izlediği kulisten bakma imkânına kavuştular. Meclis'in tarihi mekânlarını Milletvekili Erdoğan'la birlikte gezen çocuklar yetkililerden bilgi aldı. Kimse Yok Mu Derneği'nin çocuklar için böyle bir gezi düzenlemesinin çok anlamlı olduğunu ifade eden Erdoğan, "Ekmeğini bu yaşta çalışmak taştan kazanmak zorunda kalan çocukların bu gezisini çok anlamlı buluyorum. Zannediyorum bu gezi onlar içinde büyük bir motivasyon oldu. Ben kendilerinin çalışma azimlerinin daha da artacaklarını tahmin ediyorum." şeklinde konuştu.

Kendisinin uçağa 55 yaşında uçağa ilk kez bindiğine dikkat çeken Milletvekili Erdoğan, "Bunlar 15 yaşında bindiler. 40 yıl benden ileri olduklarını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.