Denizlili şehit erin baba ocağına ateş düştü

Şırnak'ta teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Er Muhammet Özbek'in Denizli'nin Çameli ilçesine bağlı Kirazlıyayla köyündeki evine ateş d

Şırnak'ta teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Er Muhammet Özbek'in Denizli'nin Çameli ilçesine bağlı Kirazlıyayla köyündeki evine ateş düştü. Beş kardeşi bulunan ailenin en büyük çocuğu olan Muhammet Özbek'in baba ocağına Türk bayrağı asıldı.

Kirazlıyayla köyündeki tek odalı bağ evinde yaşayan Özbek ailesi, acı haberle yıkıldı. Şehit babası Ramazan Özbek'in metanetini korumaya çalıştığı gözlendi.

Acılı baba, "Vatan sağ olsun. İlk çocuğum, en büyük oğlumdu. Ben inşaatlarda çalışıyorum. Kendisini ilköğretimin sonuna kadar okutabildim. İş olduğunda beraber çalışıyorduk, daha sonra askere gitti. Askerden gelmesini bekliyordum. Başka çalışan kimse yoktu. On gün önce görüşmüştüm. Maddi durumum iyi olmadığı için fazla konuşamıyorduk. Başka diyecek bir şeyim yok. Üç oğlum daha var, onları da göndereceğim askere. Terörle ben de mücadele ederim. Onların da anası babası var. Onlar da evlatlarına doyamasınlar, elleri kırılsın.'' dedi.

Oğlunun şehit olduğunu öğrenen anne Halime Erbay da, ''Vatanımız sağ olsun. Oğlumu öldürenler bir an evvel yakalasın ve onları öldürsünler. Oğlum çiftçilik yapıyordu, işimiz yoktu. İş bulduğunda işçi olarak çalışıyordu. Kendim öldüresim geliyor bu teröristleri.'' diye konuştu.

Şehidin evine kadar giden yol olmadığı için taziyeye gelenler patika yolları kullanmak zoruna kaldı.

Ailenin maddi imkânsızlıkları da dikkat çekiyor. Lastik ayakkabı giydiği gözlemlenen şehidin 13 yaşındaki kardeşi Ali Özbek ise, ağabeyi gibi asker olarak olacağını ve intikamını alacağını söyledi.

20 yaşındaki şehit Muhammet Özbek'in kasım ayında askere gittiği; Isparta'daki acemi birliğinden sonra Şırnak'ta görevine devam ettiği öğrenildi.

Şehidin cenazesi, yarın Denizli'de düzenlenecek törenin ardından köyünde toprağa verilecek.