Bilirkişi-işçi Sağlığı-iş Güvenliği Ve Mühendis Konferansı

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Kemal Şahin konferans salonunda "Bilirkişi-işçi sağlığı-iş güvenliği ve mühendis" konulu seminer düzenlendi

Bilirkişi-işçi Sağlığı-iş Güvenliği Ve Mühendis Konferansı
Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Kemal Şahin konferans salonunda "Bilirkişi-işçi sağlığı-iş güvenliği ve mühendis" konulu seminer düzenlendi. İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı İşletmesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Orhan Yüksel' in sunduğu seminer, bilirkişi olmak isteyen öğretim üyesi ve öğrencilere yönelik bilinmesi gereken hukuki bilgileri içeriyordu. Prof. Yüksel bilirkişiliğin uzmanlık gerektirdiğini, herkesin bilirkişi olamayacağını ifade etti.
Seminer içerisinde bilirkişi olabilmek için bilinmesi gereken hukuk kurallarından bahseden Prof. Yüksel, çevresindeki öğretim üyesi ve mühendislerin işlerini yaparken hukuk kurallarını bilmedikleri için dikkatsiz davrandıklarını ve bu durumun çok rahatsızlık verici olduğunu belirtti. 1960 yılından bu yana bu konu üzerinde araştırmalar yapan Prof. Orhan Yüksel, "Öğrenilecek çok şey var. Bu konuda daha yararlı olabilmek için böyle bir seminer vermeye karar verdim. Ben yargıyı çok ciddiye alıyorum. Yargının bozulması durumunda büyük bir boşluk olacağını ve iyi şeyler olmayacağını düşünüyorum" dedi.
Bilirkişilik ile ilgili bilgilerini paylaştığı konuşmasında, bilirkişilik yapmanın uzmanlık gerektirdiğini bu nedenle herkesin bilirkişi olamayacağını sözlerine ekleyen Prof. Yüksel, "Bugün dünyada doğrunun ve haklının bulunmasından çok çözümün bulunması önemseniyor" diye düşüncelerini özetledi.
Yaklaşık 2 saat süren konuşması esnasında iş güvenliği ve işçi sağlığına da değinen Prof. Yüksel, dinleyicilerin sorularını yanıtlayarak açıklamalarını sonlandırdı.