Aksu Anadolu Lisesi Almanya heyetini ağırladı

Aksu Anadolu Lisesi ile Almanya'nın Werl kentinde bulunan Marien Gymnasium (Werl Marien Lisesi) okulları arasında yürütülen kardeş okul projesi kapsa

Aksu Anadolu Lisesi ile Almanya'nın Werl kentinde bulunan Marien Gymnasium (Werl Marien Lisesi) okulları arasında yürütülen kardeş okul projesi kapsamında Almanya heyetini ağırladı.

Almanya'dan Giresun'a gelen 4'ü öğretmen 18'i öğrenci 24 kişilik heyet Giresun Valisi Mustafa Yaman ve Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu makamında ziyaret etti. Aksu Anadolu Lisesi Salih Uzun ve proje koordinatörü Hasan Altuntaş rehberliğinde Giresun'un kültürel, tarihi ve turistik değerlerini tanıma imkânı bulan Almanya heyeti Türkiye'de ve Giresun'da olmaktan çok memnun kaldıklarını belirtti.

Misafirler Karadeniz bölgesinin ve Giresun ilinin en önemli geçim kaynağı olan fındık ürününün işlenmesi ile ilgili bilgilendirildi. Alman ortaklı olan Piraziz ilçesindeki Progıda fabrikasını gezen heyet, fındığın başkentinde fındıkla ilgili işleyiş hakkında bilgi sahibi oldu.

Fiskobirlik AŞ'yi ziyaret eden heyet, burada fındığın işlenmesi ile ilgili malumat aldı. Bulancak Sarayburnu Camii'ni gezen Alman heyet, caminin mimarisinden etkilendiklerini ve beğendiklerini ifade etti.

Uluslararası Aksu Festivali'ne de katılan, Tirebolu Kalesi'ni ziyaret eden ekip, buradaki hayranlıklarını gizleyemedi. Aynı gün, Trabzon Ayasofya Müzesi'ni ziyaret eden ekibe, Ayasofya'nın tarihi konusunda ayrıntılı bilgiler verildi. Burada Sumela Manastırı'na çıkan ekip, aynı günün akşamı Akçaabat'ta bulunan 4 minareli 4 bin 500 kişilik camiyi ziyaret etti.

Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde düzenlenen veda yemeğine yaklaşık 110 kişi katıldı. Burada, gelen heyetin müdürü, öğretmenleri ve veli temsilcisine Okul Müdürü Salih Uzun tarafından plaket ve çeşitli hediyeler verildi. Okulun Müzik Öğretmeni Bilal Dizdar'ın bağlama eşliğinde söylediği türküler ise gelen grubu adeta mest etti. Veda yemeğinde Alman heyetin Türkiye'ye özgü müzikler eşliğinde oynaması ise büyük alkış aldı. 8 gün boyunca Giresun ilinde bulun heyet, Kardeş okul projesi kapsamında gerek Giresun kültürü gerekse tarihi yerleri hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olarak memnun bir şekilde Giresun'dan ayrıldı.

Aksu Anadolu Lisesi Okul Müdürü Salih Uzun, hem milli kültürümüzü tanıtmaya çalışıyoruz, hem de iki ülke gençleri arasında kardeşlik köprüsü kurmayı amaçladıklarını ifade etti. Salih Uzun "Geleceğin dünyasını savaş üzerine değil, barışın egemen olduğu, insanların farklılıklarına rağmen birbirlerine saygı duydukları bir dünya arzusundayız. Bunun gerçekleşmesinin yolu da insanların birbirlerini tanımalarından ve anlamaya çalışmalarından geçtiğine inanıyoruz ki projemiz de bu amaca hizmet etmiştir." şeklinde konuştu.