Uefa'nın Euro 2016 Ev Sahipliği Karar Toplantısı

-UEFA'NIN EURO 2016 EV SAHİPLİĞİ KARAR TOPLANTISI -FRANSA CUMHURBAŞKANI SARKOZY: 'FRANSA'DA DEMOKRASİ DAHİL HERŞEY TARTIŞILIR AMA 2016 ADAYLIĞI TART-

-UEFA'NIN EURO 2016 EV SAHİPLİĞİ KARAR TOPLANTISI 

-FRANSA CUMHURBAŞKANI SARKOZY:

'FRANSA'DA DEMOKRASİ DAHİL HERŞEY TARTIŞILIR

AMA 2016 ADAYLIĞI TARTIŞILMAZ'

(FOTOĞRAFLI)

CENEVRE (A.A) - 28.05.2010 - Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, UEFA 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na evsahipliği yapacak ülkeyi belirleyecek UEFA İcra Kurulu üyelerinden Fransa'yı seçmelerini isteyerek, 'Fransa'da demokrasi dahil herşey tartışılır ama 2016 adaylığı tartışılmaz' dedi.

İsviçre'nin Cenevre kentinde UEFA Yönetim Kurulu'nun oylaması öncesinde, diğer aday ülkeler Türkiye ve İtalya'nın ardından son sırada sunum yapan Fransa, Türkiye gibi UEFA'ya cumhurbaşkanı düzeyinde güvence vermeyi tercih etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, ülkesinin sunumu sırasında yaptığı konuşmada, 'Hepinizin şunu anlamasını istiyorum, ben hem şahsen, hem Fransa Cumhurbaşkanı olarak bütün bir ülkenin desteğini aktarmak istiyorum' dedi.

Ekonomik kriz nedeniyle aday olup olmamayı düşündüklerini fakat krize verilecek en iyi cevabın spor olduğu kararına vardıklarını anlatan Sarkozy, UEFA'nın evsahibi ülkeden tüm beklentilerine gereken cevabı verdiklerini ve Fransa Devleti olarak taahhüt altına girdiklerini kaydetti.

'Fransa futboldur' diyen Sarkozy, şiddetten uzak, insancıl, şenlik anlayışına uygun ve güvenli bir evsahipliği yapacakları sözünü verdi.

Sarkozy, 'Fransa'da biz çok tartışırız, Demokrasi tartışılır, reformlar, muhalefet, iktidar vesaire ama bir konu vardır ki herkes mutabıktır. O da 2016 adaylığımızdır' şeklinde konuştu.

Sarkozy'nin konuşmasının ardından Fransa'nın sunumunda yetkililere sorduğu sorularla sunuculuk yapan Nathan adlı 10 yaşındaki çocuk, oylarıyla evsahibini belirleyecek UEFA İcra Kurulu üyelerinin önüne gelerek, 'Sizlere çok teşekkür ediyorum. Bütün bu soruları sormama imkan tanıdınız. Benim için, biz çocuklar için önemliydi. 2016'nın Fransa'da yaşanması bizim için gerçek bir hayal. Bunun kararı sizlerin ellerinde. Ben size desteğimi hediye ediyorum, hep birlikte bu güzel hikayeyi okuyabilmemiz için. Ümit ediyorum ki sizlerin sayesinde bizler bu hikayenin devamını yazabileceğiz' dedi.

(EKİP-SS)

28.05.2010 13:15:56