Simav Dağardı İlköğretim Okulu Etnografya Müzesi oldu

Kütahya'nın Simav ilçesinde 18-24 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Müzeler Haftası dolayısıyla Dağardı İlköğretim Okulu'nda Etnografya Müzesi açıldı. Oku

Kütahya'nın Simav ilçesinde 18-24 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Müzeler Haftası dolayısıyla Dağardı İlköğretim Okulu'nda Etnografya Müzesi açıldı. Okulun bir sınıfında açılan müzede öğrencilerin çevre köylerden topladıkları eski eşyalardan oluşan çeşitli araç ve gereçler sergileniyor.

Müzenin açılışına AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, İl Daimi Encümeni Ali Osman Ergün, AK Parti ilçe Başkanı Mehmet Yağcı, İl Genel Meclisi Üyeleri Hüseyin Kalaycık, Kahraman Aktay, Mehmet Karaca okul personeli yanı sıra çok sayıda konuk katıldı. Dağardı ilköğretim Okulu'nda böyle bir etkinliğin yapılmasından dolayı memnun olduğunu söyleyen milletvekili Biçer, müzelerin kültürümüze ait ürünlerin sergilenmesi ve geçmişimizi öğrenmemizde çok önemli katkısı bulunduğunu söyledi.

Okulun bir sınıfında açılan müzede öğrencilerin çevre köylerden topladıkları eski eşyalardan oluşan çeşitli araç ve gereçler sergileniyor. Müzede pişmiş topraktan kaplar, gaz lambası, kirkitler, dokumada kullanılan araçlar, yöresel kıyafetler, yöresel takılar, testiler, çömlekler, cezveler, kilim tezgâhı, çeşitli amaçlar için kullanılan bıçaklar, madeni ve kâğıt paralar sergileniyor. Müzede toplam 416 adet eser yer alıyor.