Scolari: Türkiye'den gelecek teklifleri değerlendireceğim

Özbekistan'dan ayrılma kararı alan Brezilyalı çalıştırıcı Luiz Felipe Scolari, gelecek Türkiye'den gelecek teklifleri değerlendireceğini söyledi. Brezilyalı teknik...



Özbekistan'dan ayrılma kararı alan Brezilyalı çalıştırıcı Luiz Felipe Scolari, gelecek Türkiye'den gelecek teklifleri değerlendireceğini söyledi.

Brezilyalı teknik adam Scolari bugün düzenlediği son basın toplantısıyla Özbekistan'daki çalışma hayatına veda etti.
Bunyodkor Kulübü ilgilileriyle kameraların karşısına geçen Scolari Bunyodkor'dan ayrılmasının tek sebebinin liseyi bitiren çocuğunu eğitim durumu olduğunu söyledi. Az da olsa futboldan uzak kalacağı sinyalini veren Scolari "Şu anda öncelikli hedefim ailevi meseledir. Futbol ikinci plandadır. Bunyodkor'dan ayrılırken başka bir kulübe gidiyor değilim." dedi.
TÜRKİYE'DEN GELECEK TEKLİFLERİ DEĞERLENDİRECEM
CİHAN'ın Türkiye'den gelecek olası tekliflerle ilgili sorusu üzerine ise Brezilyalı çalıştırıcı, bunları değerlendireceğini söyledi. Şu anda çocuğunun üniversite işini halletmekle uğraşacağını dile getiren Scolari bu süreç devam edene kadar futboldan uzak kalacağını kaydetti.
Scolari Türkiye'den gelecek teklifleri ise değerlendireceğini ama bu konuda hemen kısa sürede net bir cevap veremeyeceğini kaydetti. Scolari, ''Gelecek tekliflere cevabım biraz süre alabilir." ifadesini kullandı.
Bu tür tekliflere açık olduğunu da dile getiren Scolari 'şu an itibariyle henüz Türkiye'den herhangi bir takımdan teklif gelmediği' kaydetti.
Scolari şu anda Brezilya ile birlikte bazı Avrupa, Asya ve ülkelerinden de teklifler geldiğini belirtirken tekliflerin hangi takımlardan geldiği konusuna açıklık getirmedi.
Bunyodkor'dan ayrılmasının tamamen çocuğunun eğitim meselesinden kaynaklanan ailevi durum olduğunu dile getiren Scolari "Buraya dostane geldim ve dostane ayrılıyorum. Biz ilk imzaladığımız anlaşma dostluk anlaşması oldu." dedi.
Özbekistan'da kaldığı bir yıllık süre zarfında iyi bir haya geçirdiğini de dile getiren Scolari, "Hem takımda ve hem de ülkede iyi anılarım oldu. Özbekistan, bundan böyle hayatımın bir kısmı oldu. Her zaman ve her yerde bu ülkeyi iyi anılarla anacağım." diye konuştu.
Scolari ayrılırken kendisini üzen ve gözünü arkada bırakan hususun ise Bunyodkor'un inşası devam eden yeni stadı göremeyecek olması olduğunu katardı.
GÜNEY AFRİKA'DA FAVORİ ÜLKE: BREZİLYA, ARJANTİN?
Scolari 11 Haziran'da Güney Afrika'da başlayacak olan Dünya Futbol Şampiyonası'nda favori ülke olarak ise Brezilya, Arjantin, Almanya ve İtalya gibi gelenek hale gelen ülkeleri gösterdi.
Hollanda ve Sırbistan'ı da sayan Scolari, "Bunlar dışında öne çıkacak takım sürpriz takım olacaktır." dedi.
Bu arada toplantıda iştirak eden Scolari'nin yabancı yardımcı ekibi basın mensupları tarafından alkışlandı.
Toplantı sonunda Scolari'ye Özbek milli kıyafeti çapan giydirildi.
Öte yandan Scolari'den boşalan Bunyodkor teknik direktörlüğü görevine Özbekistan'ın efsanevi futbolcusu Mircelal Kasımov getirildi.
(CİHAN)

Zaman