Kırıkkale'de 'Çok Kültürlü Komşuluk' paneli düzenlendi

Avrupa Birliği ile işbirliği sürecine katkı sağlamak ve sivil toplum diyalogunu geliştirmek amacıyla kutlanan 'Avrupa Komşular Günü' etkinlikleri çevr

Avrupa Birliği ile işbirliği sürecine katkı sağlamak ve sivil toplum diyalogunu geliştirmek amacıyla kutlanan 'Avrupa Komşular Günü' etkinlikleri çevresinde 'Çok Kültürlü Komşuluk' konulu panel düzenlendi.

Panele Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Turan Kıralı ve Mustafa Özbayrak, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, İl Müftüsü Osman Şarklı, il müdürleri ve 30 farklı ülkeden 80 genç katıldı. Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Vural Örsdemir, "Bu büyük organizasyon için uluslar arası bir işbirliğine gidilmiştir. Önemli bir amaca hizmet eden bu organizasyonda tüm proje destek personelimiz gece gündüz çalıştı." diye konuştu.

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner programda yaptığı konuşmada "Gençlerimize büyük bir önem veriyoruz. Bu anlamda Avrupa'dan gelen gençlerimizi burada ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerin böyle projede bir araya gelmesi bizleri mutlu ediyor. Farklı kültürlerden ve mezheplerden olsalar bile burada aynı havayı teneffüs etmeleri ve birbirleri ile anlaşmaları çok önemli bir olaydır. Bu proje de emeği geçen kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bu uygulamanın ileri ki zamanlarda da devam etmesini temenni ediyorum. Kırıkkale'ye hoş geldiniz gençler." ifadelerini kullandı.

Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak, "Türkiye'nin böyle organizasyonlarda yer alması ve Türkiye'nin bu anlamda dışa aktarılarak tanıtılması önemlidir. Bunun bir örneğini her yıl 23 Nisan'da yaşıyoruz. Avrupa'dan gelen gençlerimize batı kültürü hakkında ve bizim yaşadığımız kültür hakkında bilgiler vereceğim. Kültür denilince aklımıza dünyada ki büyük şehirler geliyor. Ancak Türkiye'de de bu kültür yapılanmasının çok olduğunu size söylemek istiyorum. Bu sene İstanbul Avrupa Başkenti oldu. Önemli olan kültürdür. Önemli olan Avrupalı olmak değil, Avrupalılar ile yarışabilecek bir kültüre sahip olmaktır. Bu da bizde son yıllarda var ve gelişmekte olan bir ülkeyiz. Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinden biridir. Kırıkkale ise Türkiye'nin en önemli konumda olan illerin başında gelir." dedi.

"Avrupa ülkeleri yerel dayanışma federasyonunu önemseyen bir topluluktur" diyen Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz "Buna çoğu kez şahit oldum. Yeni ufuklara açılan gençlerimizi burada ağırlamak ve misafir etmekten dolayı mutluyuz. Devletlerarasında dostluğun, barışın ve kardeşliğin olması gerekiyor. 2. Dünya Savaşı'ndan önce dünyada 50 devlet varken, şimdi ise 220 devlet vardır. Toplumlar ve devletler birbirleri ile anlaşamadığı zaman devletler artar ve etnik çatışmaya bağlı, azınlık gruplar oluşur. İnsanlığın 3 temel hakkını korumak ve kollamak bizlerin görevidir. Bu üç hak güvenlik, özgürlük ve adalettir. Bunları koruyabilen bir devlet, diğer devletler de iyi anlaşır. Biz de bugün 80 ülkeden gelen öğrencilerimize kucak açtık ve bu tür uygulamaların yaygın hale gelmesi için çalıştık ve bundan sonra da çalışacağız." ifadelerini kullandı.