Airfel Genel Müdür Yardımcısı Özen: Soğutma gruplarında yüzde 31 ile Türkiye'nin pazar lideriyiz

Airfel Genel Müdür Yardımcısı Zeki Özen, soğutma gruplarında yüzde 31 ile Türkiye'nin pazar lideri olduklarını belirtti.

Isıtma, soğutma ve havaland

Airfel Genel Müdür Yardımcısı Zeki Özen, soğutma gruplarında yüzde 31 ile Türkiye'nin pazar lideri olduklarını belirtti.

Isıtma, soğutma ve havalandırma sektörlerinden Airfel'in bayileri, yerel yöneticiler ve sektör profesyonelleri Mersin Hilton Otel'de bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Airfel Genel Müdür Yardımcısı Zeki Özen, ısıtma soğutma ve havalandırma sektörlerine büyük bir yatırım yaptıklarını söyledi.

Airfel'in bağlı bulunduğu Sanko'nun bölgenin liderlerinden biri olduğunu ifade eden Özen, Anadolu kaplanlarından Sanko Holding'in 104 sene önce Gaziantep'te kurulduğu bilgisini verdi. Pamuk ipliği ile ticarete başlayan holdingin sektör geliştikçe farklı yatırımlar gerçekleştirdiğini ifade eden Özen, bunun yanında inşaat söktörüne, daha sonra ise ısıtma soğutma ve havalandırma sektörüne girildiğini vurguladı.

Sanko'nun Airfel'i o yıllarda satın alarak bünyesine kattığını söyleyen Özen, "Şu anda 60 milyon dolardan daha fazla bir yatırımımız var. Sakarya Hendek'teki 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde 800 dönüm bir arazimiz var. Bu arazide şu anda 4 tane fabrikamız var. Bu fabrikalarda panel radyatör üretiyoruz. Türkiye'nin en kaliteli panel radyatörlerinden birisi olan katofaraz boyalı radyatörlere 12 yıl garanti veriyoruz." diye konuştu.

Bunun yanında kombi fabrikalarının da bulunduğunu Özen şöyle devam etti: "Buradaki kombiler Türk mühendislerinin emeği ve Ar-Ge çalışması ile yapılmaktadır. Bir aya kadar yoğuşmalı kombi çıkaracağız. Onu da sektörün içine sokacağız. Arkasından split klima fabrikası kuracağız. Türkiye'de iki tane split kilimasına bir yenisini ekleyeceğiz.

Bizim fabrikamızda her şey Türkiye'de yapılacak."

Bu konuda çalışan ondan fazla firma olmasına rağmen hepsinin ithalat yaptığını vurgulayan Özen, "Şu anda Türkiye'nin hastane klimalarını yani hijyen klima deneni yapan büyük firma biziz. Bu ısıtma havalandırma sektörüne girdikten sonra dünyanın devlerinden McQuay'ın

mümessilliğini aldık. Şu anda Türkiye'de pazar lideri biziz. Soğutma gruplarında yüzde 31 pazar payı ile Türkiye'nin pazar lideriyiz." ifadesini kullandı.

Şu anda Mitsubishi ürünlerinin Türkiye'deki tek dağıtıcısının da kendileri olduğunu anlatan Özen, "Mitsubishi'yi aldıktan sonra VRF sistemleri ile yüzde 33 pazar payı ile Türkiye'deki VRF sistemlerinin pazar lideriyiz. Bundan dolayı Avrupa'da en fazla VRF satan Airfel Japon Mitsubishi tarafından geçen ay plaketle ödüllendirildi." dedi.

Çatalca'da kurdukları rüzgardan elektrik üretmek tesisine de değinen Özen, burada Tarsus büyüklüğündeki bir yerleşim yerinin bir yıllık elektrik ihtiyacının giderilebileceğini kaydetti.

Airfel Pazarlama Müdürü Göktürk Öztürk ise düzenledikleri Anadolu toplantılarında, farklı bölgelerin farklı iklim özelliklerini inceleyip ihtiyaçları değerlendirdiklerini söyledi.