Millet İradesi Mahkum Edilemez Tbmm -27.05.2010

-MİLLET İRADESİ MAHKUM EDİLEMEZ TBMM (A.A)-27.05.2010 - TBMM BAŞKANI MEHMET ALİ ŞAHİN, TÜRKİYE'NİN BUGÜNKÜ NOKTAYA KOLAY GELMEDİĞİNİ BELİRTEREK, 'Bİ-

-MİLLET İRADESİ MAHKUM EDİLEMEZ

TBMM (A.A)-27.05.2010 - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin bugünkü noktaya kolay gelmediğini belirterek, 'Bir takım bedeller ödenmiştir. Bu bedel ödenen günlerden biri de bugün 27 Mayıs'tır. Aslında kesintiye uğrayan millet iradesidir. Millet iradesi mahkum edilemez, asıl mahkumiyet milletin kendisinin verdiği mahkumiyettir' dedi. 

Türk Parlamenterler Birliğinin Mecliste düzenlediği 'Parlamenterler Onur Günü'ne TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, bazı eski bakanlar ile milletvekilleri katıldı.

TBMM Başkanı Şahin, resepsiyonda yaptığı konuşmada, demokrasiyle yönetilen ülkelerde demokrasinin belirli bir seviyeyi yakalamasının, temel hak ve özgürlükler alanında  mesafe almasının  kolay olmadığını söyledi. Türkiye'nin bugünkü noktaya kolay gelmediğini ifade eden Şahin, 'Bir takım bedeller ödenmiştir. Bu bedellerin ödendiği günlerden biri de 27 Mayıs'tır. Demokrasimiz zaman zaman kesintiye uğramıştır, demokrasi dışı müdahalelere maruz kalmıştır, parlamentomuz kapatılmıştır. Burada millet iradesiyle görev yapan parlamenterler yaka paça götürülerek cezaevlerine konulmuşlardır. Aslında müdahaleye maruz kalan millet iradesidir. Haksız müdahaleler millete karşı yapılmıştır. Millet iradesi mahkum edilemez, asıl mahkumiyet milletin kendisinin verdiği mahkumiyettir' diye konuştu.

Şahin, TBMM'nin 90. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, 1920'den bu yana görev yapan 11 bin 752 parlamenter adına birer fidan dikildiğini bildirdi.

 Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Hasan Korkmazcan da TBMM'nin dünya parlamenterler arasındaki seçkin yerini korumak için eski ve yeni parlamenterleri bir araya getirmeye çalıştıkları söyledi.

27.05.2010 20:45:28