Kemal Kılıçdaroğlu'na Brezilya'dan cevap verdi

Resmi temaslarda bulunmak üzere kalabalık bir heyetle Brezilya'ya giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Brezilya uçağında cevap verdi. Brezilya temaslarını tamamladıktan sonra Arjantin ve Şili'ye geçecek olan Erdoğan "Hakara makara yapmıyoruz, iş yapıyoruz" diye konuştu. Başbakan Erdoğan ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu

Kemal Kılıçdaroğlu'na Brezilya'dan cevap verdi
  Erdoğan , hü ; kü ; metin istihdama yö ; nelik ö ; nerilerini alaylı bir dille eleştiren anamuhalefetin yeni lideri Kılıç ; daroğlu ' na Brezilya uç ; ağında cevap verdi . İhracatı artırmak iç ; in Brezilya ' nın ardından Arjantin ve Şili ' ye geç ; eceğini hatırlatan Başbakan , ' Hakara makara yapmıyoruz , iş yapıyoruz . ' dedi . Erdoğan , gazetecilere , ' Recep Bey ' polemiğine girmeyeceğini sö ; yledi .

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıç ; daroğlu ' nun kendisine yö ; nelik eleştirilerini Brezilya ' ya giderken uç ; akta cevaplandırdı . Erdoğan , istihdama yö ; nelik vaatlerini ciddiye almayan Kılıç ; daroğlu ' na , ' Hakara makara yapmıyoruz , iş yapıyoruz . ' dedi . Erdoğan , ' İstihdamda bir iyileşme bekliyor musunuz? ' sorusunu yö ; nelten gazeteciye , ' Sen daha neredesin ; ç ; ocuk doğdu , ç ; ocuğu bü ; yü ; tü ; yoruz . ' karşılığını verdi . Başbakan Erdoğan , Brezilya yolunda Kılıç ; daroğlu sorularına muhatap kaldı . CHP ' nin yeni genel başkanının istihdamı artırmaya yö ; nelik sö ; zlerinin hatırlatılması ü ; zerine Başbakan , ' Sen bırak genel başkanları , sen Başbakan ' ın ne dediğine bak . Başbakan ' ın birilerine cevap yetiştirecek hali yok . Savunma değilim ben . İşime bakarım ben . Bak şu anda Brezilya yolundayım , Arjantin ' e gidiyorum , Şili ' ye gidiyorum . Buralara daha ne kadar fazla mal satarız ; ben bunun peşindeyim . Hakara makara yapmıyoruz , iş yapıyoruz . ' şeklinde konuştu . Başbakan , ' Kılıç ; daroğlu ' nun Recep Bey kullanımı sizi rahatsız etti mi? ' sorusuna , ' Bu tü ; r spekü ; lasyonların iç ; ine Tayyip Erdoğan ' ı ç ; ekemezsiniz . ' cevabı verdi .


İSTİHDAM OLUMLU GELİŞECEK


Başbakan Erdoğan , istihdam konusunda da aç ; ıklamalarda bulundu . Yola ç ; ıkmadan ö ; nce yayımlanan kadın istihdamıyla ilgili genelgeyi hatırlattı . Ö ; nü ; mü ; zdeki dö ; nemde istihdamın artacağını belirten Başbakan , ö ; zel sektö ; rde istihdamın sü ; rdü ; rü ; lebilir olmadığını , işverenin her zaman azami derecede performans beklediğini hatırlattı . İstihdamda ç ; ok ciddi bir yü ; kü ; ü ; stlerine aldıklarını , sigorta primlerinden KDV ' lerin indirilmesine varıncaya kadar birç ; ok destekler verdiklerini , dö ; rdü ; ncü ; ve ü ; ç ; ü ; ncü ; bö ; lgelerde teşvikler uygulamakta olduklarını ifade eden Başbakan , ' Biz işverenleri sahiplendiğimiz kadar onların da ç ; alışanların hakkını vermeleri gerekir . Ç ; ocukların istihdamı yanlış bir anlayıştır . ' diye ekledi .

AÇ ; ILIŞLARA TARİH VERMEKTE ZORLANIYORUM

Ö ; zellikle yaz aylarında hizmet sektö ; rü ; nde istihdamın artacağına vurgu yapan Erdoğan , ' Rakam verebilir misiniz? ' sorusu ü ; zerine şö ; yle konuştu : ' Bu konuda rakam vermek mü ; mkü ; n değil . Gelirken işadamlarıyla gö ; rü ; şü ; yorum . En az aldım diyen 30 kişi aldığını sö ; ylü ; yor , 40 kişi aldığını sö ; ylü ; yor . Ç ; ok daha ilginci var . Bizim ihracatç ; ı işadamlarımız , ben yeni bir fabrika aç ; ıyorum , yapıyorum ne olur gel aç ; ılışını yap diye davet ediyorlar . Kaç ; kişi istihdam edeceklerini sorduğumda 800-900 rakamlarını veriyorlar . Bir başkası 1 . 200 kişi alacağım diyor . Bunlar da istihdama hareketlilik getirecektir . Doğrusu aç ; ılışlara şu anda tarih vermekte zorlanıyorum . İnşallah bu seyahatten sonra hafta sonlarını bu aç ; ılışlara ayıracağım . '

Devlet olarak , ü ; niversite mezunlarına istihdam alanı oluşturmaya ç ; alıştıklarını ifade eden Başbakan , ' Burada ö ; nemli olan TOBB ' un da genel kurulunda dendiği gibi 1 , 5 milyonluk bir istihdam hedeflenmiş durumda . TİM ' de 250 bin kişiyi istihdam etmeyi hedeflediklerini sö ; yledi . ' diye ekledi .

Uç ; akta bulunan Tü ; rkiye İhracatç ; ılar Meclisi Başkanı Mehmet Bü ; yü ; kekşi de Erdoğan ' ın bahsettiği anketin sadece istihdama yö ; nelik değil , işadamlarına yö ; nelik 30 sorulu genel iç ; erikli bir anket olduğunu belirterek , ' Anketi ihracatta ilk bin firma ve diğer ü ; yelerle yaptık . Yü ; zde 50 ' si ilk 3 ayda biz ortalama 10 işç ; i aldık diyorlar . Yü ; zde 25 ' i ö ; nü ; mü ; zdeki bir yıl iç ; inde 20 kişi alacağız diyor . ' ifadelerini kullandı . 2010 ' un ilk 5 ayında ihracatta yü ; zde 24 artış olduğuna dikkat ç ; eken Bü ; yü ; kekşi , ' Ö ; zellikle birç ; ok ü ; lkeye başta Avrupa ü ; lkelerine , en ç ; ok ihracat yaptığımız 30 ü ; lkenin 27 ' sinde ihracatta artış var . Bu artışlar da yü ; zde 15 ile yü ; zde 40 arasında artışlar . O yü ; zden de istihdama daha bü ; yü ; k bir şekilde yansıyor . ' dedi .

Brezilya ' ya ulaşması ardından Başbakan Erdoğan , Sao Paulo Başkonsolosluğu ' nun aç ; ılışını yaptı . Aç ; ılış konuşması yapan Erdoğan , Latin Amerika ' da bö ; yle bir başkonsolosluğu aç ; manın mutluluğunu yaşadığını sö ; yledi . Aç ; ılışa Beşiktaşlı futbolcu Bobo ile eski Fenerbahç ; eli futbolcu Gerson da katıldı . Başkonsolosluğun ardından Başbakan Erdoğan , İstanbul Ticaret Odası ' nın ( İTO ) dü ; zenlediği Expo Turkey 1 . Brezilya Tü ; rk İhraç ; Ü ; rü ; nleri Sergisi ' nin aç ; ılışını gerç ; ekleştirdi ve ardından stantları gezdi . Erdoğan , Brezilya ' ya ziyareti ç ; erç ; evesinde 28-29 Mayıs ' ta da Rio de Janeiro ' da dü ; zenlenecek Medeniyetler İttifakı 3 . Forum Toplantısı ' na katılacak .

Eşi Emine Erdoğan ile ç ; ıktığı Gü ; ney Amerika turunda Başbakan Erdoğan ' a Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Ç ; iç ; ek , Devlet Bakanı Zafer Ç ; ağlayan , Devlet Bakanı Mehmet Aydın , Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız , Kü ; ltü ; r ve Turizm Bakanı Ertuğrul Gü ; nay ile ç ; ok sayıda işadamı ve basın mensubu eşlik ediyor .