İmamlar Kur'anı ve ezanı en güzel okumak için yarıştı

Nevşehir İl Müftülüğü'nün düzenlediği ve imam-hatip, müezzin-kayyımların katıldığı 'Hafızlık, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma' yarış

Nevşehir İl Müftülüğü'nün düzenlediği ve imam-hatip, müezzin-kayyımların katıldığı 'Hafızlık, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma' yarışması, büyük heyecana sahne oldu.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan il ve ilçe birincilerinin katıldığı 3 kategorili 'Hafızlık' yarışmasında, Aşağı Bekdik Camii İmam-Hatibi İsa Karaşahin, 'Ezanı Güzel Okuma' yarışmasında Ürgüp Taşkınpaşa Köyü Taşkınpaşa Camii İmam-Hatibi Lokman Yakut ve 'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma' yarışmasında da Hacıbektaş İlçesi Kisecik Köyü Camii İmam-Hatibi Abdulmenap Fırat birinci oldu.

Nevşehir Müftülüğü'nde yapılan yarışmada il birincisi seçilen din görevlileri Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yapılacak, Bölgelerarası Hafızlık, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma yarışmalarında Nevşehir'i temsil edecek. Nevşehir birincileri bölge yarışmasında da dereceye girmeleri halinde Türkiye Finali'nde Nevşehir adına yarışmaya hak kazanacaklar.