Yozgat'ta Gönül Bağı Derneğinden ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde Gönül Bağı Derneği tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik kermes açıldı. Sarıkaya Belediye Düğün Salonu'nda düzenl

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde Gönül Bağı Derneği tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik kermes açıldı. Sarıkaya Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen açılış törenine Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Öztürk, ilçe Müftüsü Süleyman Eroğlu, Gönül Bağı Derneği Başkanı Ümit Çakır ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kermesin açılış kurdelesini ilçe Kaymakamı Yaşar Dönmez ve Dernek Başkanı Süleyman Eroğlu birlikte kesti. Açılışta konuşan Kaymakam Dönmez, toplumun olduğu her yerde dayanışmanın bu tür etkinliklerle sağlanması gerektiğini ifade ederek, "İnsanların huzur ve mutluluğu birlik, beraberliği bu tür sosyal etkinlikle olur. Eğer sosyal ve ekonomik dayanışma olmazsa orada huzur da olmaz. Bu nedenle milletimizin bu güzel hasletlerini devamlı olarak güncel tutmalı ve gelecek nesillerimize bu tür sosyal faaliyetlerin önemini çok iyi anlatma ve yaşatma fırsatı verilmelidir." dedi.

Gönül Bağı Derneği Başkanı Ümit Çakır da insanların faydasına düzenlenen bu tür faaliyetlerin her zaman desteklenmesi gerektiğini belirterek, "İlçemizde birbirimize karşı güven ve dostluğu pekiştirmek ve insanlarımızı bu vesileyle bir araya getirme ve yardımlaşma ve dayanışmayı sağlama adına böyle bir organizasyon düzenledik. Burada bayanlarımız hazırlamış oldukları el emeği göz nuru el işlemeleri, pasta ve tatlı çeşitleri stantlarda satışa sunularak buradan elde edilen parayı da ihtiyaç sahibi öğrencilere vereceğiz. Bu tip faaliyetler inanıyorum ki toplumsal olarak çok faydalı oluyor çocuklarımızın da yardımlaşma duygularını geliştiriyor. Bu vesileyle bir hafta açık olacak kermesimize tüm halkımızı davet ediyorum." diye konuştu.