Yıldız Kızlar Türkiye Futbol Birincisi Amasya Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Okul içi Beden Eğitimi, Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı'nın 2009-2010 yılı faaliyet programında yer alan Yıldız Kızlar Türkiye Futbol Birinciliği müsabakaları sonuncunda Amasya Türkiye Şampiyonu oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Okul içi Beden Eğitimi, Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı'nın 2009-2010 yılı faaliyet programında yer alan Yıldız Kızlar Türkiye Futbol Birinciliği müsabakaları sonuncunda Amasya Türkiye Şampiyonu oldu.
Gümüşhane Yeni Şehir Stadı'nda yapılan müsabakalara İstanbul, Amasya, Manisa, Trabzon, Zonguldak ve Samsun illerinden 8 takım katıldı.
Sahanın boyutlarında yapılan ayarlamanın ardından 3 gündür devam eden müsabakaların sonunda Amasya Yeşilırmak İlköğretim Okulu finalde karşılaştığı Zonguldak Ereğli Atatürk İlköğretim okulunu penaltılarda 7-6 yenerek şampiyon oldu.
Manisa Turgutlu Atatürk İlköğretim Okulu, İstanbul Serdal Aksun İlköğretim Okulu'nu 3-1 yenerek Türkiye üçüncüsü, İstanbul Serdal Aksun İlköğretim Okulu ise Türkiye dördüncüsü oldu.
Türkiye Şampiyonu olan Amasya Merkez Yeşilırmak İlköğretim Okulu Kız Takımı'na birincilik kupasını ve madalyalarını Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu verdi. İkinci, üçüncü ve dördüncü olan takımlara da kupalarının verilmesinin ardından protokol üyeleri toplu fotoğraf çekildiler.
Final müsabakalarını Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Akbulut, İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Turan, milli eğitim ve gençlik spor şube müdürleri izledi.
Final maçının ardından ikinci olan Zonguldak Ereğli Atatürk İlköğretim Okulu sporcuları üzüntüden ağladı.