TÜMSİAD Genel Başkanı Sert: Sevdamız ülkemize hizmet etmektir

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, ülkeye hizmet etme sevdası içerisinde olduklarını ve bundan da hiçbir zaman

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, ülkeye hizmet etme sevdası içerisinde olduklarını ve bundan da hiçbir zaman geri durmayacaklarını söyledi.

TÜMSİAD Osmaniye Şubesinin açılış töreni saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Osmaniye Belediyesi Mehteran takımının gösterisi ile başladı.

Törende konuşan TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert gelişmekte olan özellikle Müslüman ülkelerin Türkiye'den bir şeyler beklediğini belirterek bu ümitlerinin diri tutulması gerektiğine dikkat çekti.

Sert, "Türkiye, dünyada var olan bir yarışın içerisindedir. Bir koşuşturmacadır sürüp gidiyor. Bu koşuşturmaca yarışına bir de Türkiye dahil oldu. 20 yıl önce klasmanda 48. sırada yer alan ülkemiz bu gün 17. büyük ekonomi olarak G20'lerin içerisinde iki Müslüman ülkeden birisi konumundadır. Bu bize yetmemektedir. Bugünkü dünya konjonktüründe bu bizim için yeterli değildir. Bu elbise bize dar gelmektedir. Bu gün Avrupa'da gelişmekte olan ülkeler, İslam ülkeleri, Afrika ülkeleri, mazlum ülkeler bizden bir şeyler bekliyorlar. Gelsin Türkiye bize yardımcı olsun diyorlar. Bize üretimi, organizasyonu, iş yapmayı, sanayi, ihracatı ve ithalatı öğretsin, bize yol göstersin, ağabeylik yapsın diyorlar. Yurt dışında bizden ümit bekleyen ülkelerin bu ümitlerini diri tutmak zorundayız. Biz eğer ki ülke olarak böyle bir var oluşu sağlayamaz isek, dik duruşu sağlayamaz isek böyle bir ümidi boşa çıkarmış oluruz. Böyle bir hakkımızı da geri tepmiş oluruz. İşte bu sırada 2005 yılında ortaya çıkan ve ülke ekonomisine katkı yapacak, 1 milyon 800 bin var olan KOBİ'yi alacağım ve eğiterek ülke ekonomisine katacağım, onlara ihracat ve ithalat öğreteceğim diyen bir TÜMSİAD doğuyor. Bugün 40'ı aşan şubesi ile ülkeye hizmet etmenin kaygısını yaşayan bir dernek doğuyor." dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr.Edibe Sözen ise dünyada 17. ekonomiyi elde etmenin bir tesadüf ve şans olmadığını söyledi.

Sözen, 2023 hedeflerinde dünyanın ilk altı ekonomisi içerisinde yer almak olduğunu kaydederek bu hedefe ulaşmak için TÜMSİAD gibi derneklerin organize olmasının büyük bir önem taşıdığına dikkat çekti.

Açılış töreninde ayrıca Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, TÜMSİAD Şube Başkanı Murat Özkardeş, Kurucu Genel Başkan Mehmet Yıldırım, Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Belediye Başkanı Kadir Kara da birer konuşma yaptı

Konuşmaların ardından TÜMSİAD Osmaniye Şubesinin hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.