Şahinkaya, yabancı dil eğitiminde Türkiye birincisi oldu

Özel Şahinkaya Eğitim Kurumları, uluslararası alanda Almanca eğitim veren Goethe Enstitüsü'nün Türkiye çapında düzenlediği yarışmada birinci oldu.

Özel Şahinkaya Eğitim Kurumları, uluslararası alanda Almanca eğitim veren Goethe Enstitüsü'nün Türkiye çapında düzenlediği yarışmada birinci oldu.

Goethe Enstitüsü Türkiye'deki tüm devlet ve özel olmak üzere ilköğretim, lise, üniversite ve dil enstitülerinde eğitim veren öğretmenler arasında "Siz derslerinizde Almancayı nasıl sevdiriyorsunuz?" konulu yarışma düzenledi. Özel Şahinkaya Eğitim Kurumları Almanca Öğretmeni Berna Işık, "Almanca Yıldızı" konusu ile birinciliği elde etti.

Öğretmen Berna Işık, Almanca konuşan Victoria Beckham, Leonardo Di Caprio ve Sandra Bulllock başta olmak üzere birçok dünyaca ünlü starları tanıtarak Almancayı öğrencilere sevdirmeyi amaçladığının altını çizdi. Bu yıldızların Almanca konuşurken çekilen videolarını izleterek müzik ve ritimlerle derste onlara Almancayı eğlenceli bir şekilde anlatmaya başladığını söyleyen Işık, "Öğrencilere bu ünlüler hakkında bilgiler vererek onlara sorular sordum. Aldığım doğru yanıtlar karşılığında öğrencilere madalyalar vererek onlara bir star olduklarını söyledim. 'Daf-Star (Almanca Yıldızı): Starlar Almanca konuşuyor, Biz de Almanca konuşuyoruz, öyleyse bizler de birer starız' diyerek onlara Almancayı sevdirdim." dedi.

Özel Şahinkaya Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Şahinkaya ise yılda en az 250 bin kişiye ulaşan Goethe Enstitüsü'nün ulusal alanda yaptığı yarışmada birinci olarak akademik anlamdaki başarılarına bir yenisini eklediklerini ifade etti.

Yarışmanın ödül töreninin ise 16 Haziran tarihinde Almanya Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirileceği bildirildi.