EURO 2016'nın sunum ve açıklama saati belli oldu

UEFA EURO 2016 adaylık süreci, adayların final sunumlarının ardından UEFA Yönetim Kurulu müzakereleri ve yapılacak oylamanın sonucunda ev sahibi ülken

UEFA EURO 2016 adaylık süreci, adayların final sunumlarının ardından UEFA Yönetim Kurulu müzakereleri ve yapılacak oylamanın sonucunda ev sahibi ülkenin açıklanmasıyla Cuma günü İsviçre'nin Cenevre kentinde sona eriyor.

Ev sahibi ülke, Cenevre'de bulunan Espace Hippomène Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törende Avrupa merkez saati ile 13.00'de UEFA Başkanı tarafından ilan edilecek.

Cuma günü UEFA EURO 2016'ya ev sahipliği yapmak isteyen üç ülke de - Türkiye, İtalya ve Fransa - son kez nihai sunumları ile adaylıklarını UEFA Yönetim Kurulu'na anlatma fırsatı bulacaklar.

09.30 itibariyle başlayacak olan sunumlarda öncelik daha önce çekilen kuraya uygun olarak Türkiye Futbol Federasyonu'nun olacak, Türkiye'nin ardından sırasıyla İtalya ve Fransa da sunumlarını gerçekleştirecekler. Her bir adaya sunum için tanınan süre 30 dakika.

Türkiye'ye ayrılan 30 dakikalık sürede TFF Başkanı Mahmut Özgener'in de aralarında bulunduğu konuşmacılar UEFA yetkililerine seslenecekler. Aynı zamanda Sinan Çetin'in yönetmenliğinde hazırlanan bir film ülkemizin dikkat çeken yönlerini öne çıkaracak. Türkiye'nin final sunumunda moderatörlük görevini Defne Samyeli üstlenecek.

Aday ülke sunumlarının tamamlanmasıyla birlikte UEFA Yönetim Kurulu üyeleri saat 11.45'te müzakereler ve oylama için toplanacak. UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası 2014-16 adaylık mevzuatına göre UEFA Başkanı Michel Platini (Fransa), UEFA Birinci Başkan Vekili Şenes Erzik (Türkiye) ve Yönetim Kurulu üyesi Giancarlo Abete (İtalya) müzakere ve oylama süreçlerinde yer alamayacaklar.

UEFA mevzuatına göre bu durumda İkinci Başkan Vekili Geoffrey Thompson (İngiltere) toplantıya başkanlık edecek ve Yönetim Kurulunun diğer 12 üyesi ile birlikte oy kullanabilecek.

UEFA Başkanı Michel Platini'nin ev sahibi ülkeyi ilan edileceği tören, oylama sürecinin hemen ardından saat 13.00'de başlayacak.